Prijavi se na ICT Meetup-edukativni događaj namenjen srednjoškolcima i studentima

Podeli:

Prvi ICT MeetUp održaće se 24. novembra u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija i 25. novembra na Tehničkm fakultetu “Mihajlo Pupin”.

Događaj je edukativnog karaktera, a namenjen je srednjoškolcima i studentima koji žele da započnu karijeru u IT i srodnim industijama. Svi sadržaji u sklopu događaja u potpunosti su besplatni.

Na ICT MeetUp-u, posetioci će biti u prilici da prošire stečena znanja, čuju iskustva lokalnih ICT preduzetnika i upoznaju se sa ICT kompanijama koje posluju u Zrenjaninu. Osim toga, 25. novembra u sklopu programa na Fakultetu, moći će da se informišu o programima prakse direktno od budućih poslodavaca.

Učenje nikada ne prestaje

Svako ko je na bilo koji način angažovan u ICT industriji svestan je da učenje nikada ne prestaje. Radoznalost i želja za daljim profesionalnim razvojem često mogu da budu presudne za zaposlenje u ovom sektoru. Iz tog razloga, organizovanjem događaja ovog tipa, želimo da ukažemo na značaj celoživotnog učenja i napredovanja.

Možda ćeš se pronaći i u drugim sferama

Najveći deo oglasa za posao u IT industiji odnosi se na različite programerske pozicije. Ipak, zarad neometanog rada i funkcionisanja, IT kompanije zapošljavaju i kadrove drugih kvalifikacija. Najbolje od njih dovodimo na ICT MeetUp, gde će podeliti sa tobom svoja znanja i iskustva.

Svi te jedva čekaju

Nije fraza. Kompanije koje okupljamo su uvek otvorene za nove ljude, sa novom energijom i idejama. Osim programa prakse koji lako mogu da se uklope u tvoje obaveze u školi ili na fakultetu, nude ti različite opcije stipendiranja za vreme školovanja. Za one koji izlaze iz sistema formalnog obrazovanja, uvek su raspisane različite juniorske pozicije.

ICT MeetUp organizuje Zrenjaninski IKT klaster, u saradnji sa Tehničkim fakultetom “Mihajlo Pupin” i Visokom tehničkom školom strukovnih studija. Broj mesta je ograničen, a prijava je moguća putem linka – https://zrict.rs/meetup2022/  najkasnije do srede 23. novembra.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga