ZREPOK pokrenuo peticiju za izmenu projekta autoputa

Podeli:

Zrenjaninski poslovni kurg pokrenuo je online peticiju Raspetljajmo Autoput na pravom mestu, približimo ga Gradu i Zrenjanincima.

Peticija je pokrenuta jer smatraju da je vrlo važno izmeniti projekat Autoputa u delu koji se odnosi na izgradnju petlje kod Ečke. Kako se navodi u saopštenju ZREPOK-a, procene su da će u narednih nekoliko godina broj teških kamiona iz industrijskih zona prema petlji „Ečka“ i obrnuto iznositi oko 1000 dnevno u oba smera.

-Neophodno je naglasiti, veliki broj tih kamiona bi morali da saobraćaju 3km prema jugu do petlje „Ečka“, a onda bi se vraćali nazad i odlazili ka Novom Sadu, odnosno zemljama Evropske Unije. To se posebno odnosi na transport robe iz proizvodnih pogona „Ling Long“, čiji kupci se mahom nalaze u zemljama koje su veliki proizvođači automobila. U pitanju su zemlje u Centralnoj i Zapadnoj Evropi.- piše u saopštenju Zrenjaninskog poslovnog kruga.

U ZREPOK-u smatraju da ukoliko bi se usvojio njihov predlog, veliki broj kamiona ne bi morali da prelaze dodatnih 3+3km puta, što bi značajno smanjilo saobraćajne gužve, troškove transporta i zagađenje čovekove okoline.

Peticija je kreirana na platformi Kreni-promeni, link se nalazi u nastavku:
https://bit.ly/2SPCnjl

Video animacija na ovu temu je postavljena na Facebook
https://fb.watch/6iPxygJ0rU/ i na You Tube https://youtu.be/TUmEJLfT-NQ

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga