Zrenjaninski mališani ispunili Kulturni centar do poslednjeg mesta: Zrenjaninska filharmonija izvodi simfonijsku bajku “Peća i vuk” u četiri termina

Podeli:

Prvim današnjim koncertom, u 10 časova, izvođenjem simfonijske bajke “Peća i vuk” u prepunoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, Zrenjaninska filharmonija i učenici Muzičke škole “Josif Marinković” obeležavaju Međunarodni dan dece, 1. jun.

Delo čuvenog kompozitora Sergeja Prokofjeva i ovakav način izvođenja izazvali su veliko interesovanje mlade zrenjaninske publike, pa su tako tri predviđena termina koncerta dopunjena još jednim. To znači da će nastupu Zrenjaninske filharmonije i mladih muzičara škole “Josif Marinković” prisustvovati skoro tri hiljade naših najmlađih sugrađana, pretežno učenika osnovnih škola sa teritorije grada.
Zrenjaninskom filharmonijom dirigovao je maestro Mikica Jevtić, a kroz simfonijsku bajku i njene likove publiku je, na sebi svojstven način, vodio narator, poznati glumac Ivan Đorđević – Džudi.

Prvom koncertu prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je bio u društvu direktora Zrenjaninske filharmonije Romana Bugara. Oni su istakli značaj ovog događaja i mogućnost da se veliki broj osnovaca iz našeg grada upozna s jednim zanimljivim muzičkim delom, prilagođenom njihovom uzrastu, ali i radom Zrenjaninske filharmonije, kao istaknutog muzičkog kolektiva, koji ove godine, po prvi put, organizuje profesionalnu koncertnu sezonu u našem gradu.

Projekat su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Zrenjanin.

U realizaciji projekta učestvuju Kulturni centar Zrenjanina i Muzička škola “Josif Marinković” Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga