Zrenjaninska privreda se kreće uzlaznom putanjom

Podeli:

U Kulturnom centru održana je tribina pod nazivom ,,Zrenjanin, grad investicija,“ a učesnici su bili Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Goran Nešić, predsednik Unije poslodavaca Zrenjanin, Budimir Jovanović, direktor i vlasnik ,,Keramike Jovanović“ i Darinka Radić, direktorka ,,Mehler protective“ i Đorđo Prstojević kao moderator.

Zrenjanin se na ekonomskoj mapi Srbije kreće uzlaznom putanjom. Učesnici tribine slažu se da je naš grad postao primamljiv, kako lokalnim, tako i investitorima iz drugih gradova i država.

Govoreći o najvrednijim ulaganjima u privredu Zrenjanina, Saša Santovac se osvrnuo i na izgradnju fabrike Linglong. Kompanija Linglong privlači najviše pažnje javnosti. ova investicija je vredna milijardu dolara,ali svakako se sve mora raditi u okviru zakonskih normi. Grad Zrenjanin je uradio preko 40  inspekcijskih nadzora na gradilištu fabrike guma. Sve što se tiče investicija mora biti u skladu sa zakonom. Ova investicija donosi mnogo dobrih stvari našem gradu-istakao je Santovac.

Budimir Jovanović, direktor i vlasnik ,,Keramike Jovanović“ , iskazao je nadu da će investicije o kojima se govorilo tokom tribine biti dovoljne da mlade motivišu da se nakon studija vrate u Zrenjanin. Istakao je da mladi stručnjaci ostaju u većim sredinama koje im nude više prilika za posao u struci,ali i veće zarade. Jovanović je dodao da mora da postoji komunikacija između privrede i politike.

Darinka Radić, direktorka ,,Mehler protective“, govorila je o značaju saradnje lokalne samouprave, zrenjaninskih privrednika i privredne komore. 

-Važno je da radnici imaju pristojne plate, mislim da smo mi negde u samom vrhu. Trudimo se da držimo korak sa svima ostalima. Mi smo od 2019.godine do danas kapacitete radne snage uvećali za 60 posto- rekla je Darinka Radić.

Učesnici tribine složili su se da se privreda kreće uzlaznom putanjom i da Zrenjanin jeste grad investicija, a jedna od najznačajnih investicija jesu obilaznice i autoputevi.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga