Zrenjaninska kardiološka ambulanta opremljena najsavremenijim medicinskim uređajima

Podeli:

Sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo potpuno je obnovljena kardiološka oprema u Specijalističkoj poliklinici. Iz budžeta Pokrajine za ovu namenu izdvojeno je 12.828.000,00,dinara.

Uz pomoć nove opreme omogućeno je direktno slanje podataka Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

– Od početka godine u našu bolnicu je uloženo više od 60 miliona dinara. To su značajna sredstva pomoću kojih je nabavljena najsavremenija oprema. Sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nabaljen je holter sistem za kontinuirano snimanje i analizu dvanaestokanalnog i trokanalnog EKG-a i krvnog pritiska, kao i kardiološki informacioni mendžment sistem, sistem za ergonometriju. Moram da kažem da naša bolnica poseduje i najsavremeniji ultrazvučni sistem „Vivid 9“, a za odeljenje patologije je obezbeđen mikroskop, takođe vrhunskog kvaliteta- rekao je v.d. direktora bolnice dr Igor Kitaresku.

Kitaresku je naveo da će prednosti savremene kardiološke opreme zrenjaninski pacijenti, na žalost, u potpunosti osetiti tek kada se stabilizuje epidemiološka situacija na teritoriji grada Zrenjanina.

U narednom periodu biće obezbeđena i dva operaciona stola za potrebe urologije i ginekologije, navode iz zrenjaninske Opšte bolnice.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga