Zrenjaninci se samoorganizuju da pomognu najstarijim i najugroženijim ljudima!

Podeli:

Fejsbuk grupa „Pomoć starijim sugrađanima – Zrenjanin“ osnovana je kako bi se zaštitili i pomogli najugroženiji ljudi. Pojava koronavirusa trenutno predstavlja najveću pretnju za osobe koje su nas zadužile najviše u životu. 

„Grupa je oformljena sa ciljem da se spreči izlazak starijih osoba na ulice radi obavljanja svakodnevih obaveza (nabavka, šetanje ljubimaca, itd..) Mole se svi mlađi sugrađani dobrog zdravlja da pomognu u situaciji kada je to neophodno. Objavljujte u grupi naselja odakle ste i gde možete priskočiti u pomoć starima i nemoćnima“, objavio je jedan od administratora ove grupe. 

Veliki broj najboljih i najhrabrijih sugrađana odmah se odazvao, kako bi pomogli. 

U grupi se ostavlja kontakt telefon, kao i deo grada u kom, slobodno možemo da kažemo heroji današnjice, mogu da dostave neophodne namirnice ili pomognu na neki drugi način. 

Molimo vas da se u ovim teškim vremenima udružimo, kako bismo se odužili ljudima sa najviše životnog iskustva koji su nas stvorili i od svih nas napravili ljude kojima se možemo ponositi.

Podelite informaciju i uključite se na bilo koji način. Javite kome je neophodna pomoć u vašem okruženju i povežite najugroženije sa ljudima koji su voljni da pomognu. 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga