Zrenjaninac uhapšen u velikoj akciji policije zbog droge!

Podeli:

U magacinu auto delova, opreme i kozmetike u Novom Beogradu zaplenjeno je 10.5 kilograma marihuane. U nastavku akcije pretreseno je 39 lokacija u Lazarevcu, čiji su vlasnici osobe za koje postoje operativna saznanja da trguju narkoticima.

1169519-1

Foto: MUP

Inspektori beogradske kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsili su Sašu Karađenova (36) zbog prodaje droge.

U magacinu auto delova, opreme i kozmetike u Vinogradskoj ulici zaplenjeno je 10,5 kilograma marihuane. Saša Karađenov rođen je u Zrenjaninu, a prijavljen je na Novom Beogradu. On je već hapšen zbog prodaje narkotika.

U nastavku akcije, usmerenoj na suzbijanju narkomanije, pretreseno je 39 lokacija u Lazarevcu, čiji su vlasnici osobe za koje postoje operativna saznanja da trguju narkoticima. Uhapšeni su Vojin Korać (34), Vladimir Dimić (31), Nemanja Paunović (20) i Milan Jovanović (34).

Kod njih je pronađena određena količina heroina i marihuane. Ova akcija sprovedena je u saradnji beogradske kriminalističke policije, Žandarmerije, PTJ i Interventene jedinice.

Beogradska policija od sinoć sprovodi pojačane aktivnosti u cilju kontrolisanja osoba koja se bave neovlašćenom trgovinom drogom.

Rano jutros policija je ušla na 39 adresa na teritoriji Lazarevca. Akcija se sprovodi u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, a do sada su privedene tri osobe.

Za osam lica određeno je policijsko zadržavanje, u Novom Beogradu zaplenjeno devet kilograma skanka, a graničnom prelazu Horgoš zaplenjeno 6,1 kilograma heroina, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je precizirao da je izvršena intenzivna akcija na teritoriji opštine Lazarevca, u samom gradu i mesnim zajednicama Vreoci i Veliki Crljani, gde je policija na 39 lokacija obavila pretres, pronašla jedno lice za kojim je ranije raspisana poternica.

On je podvukao da je je izuzetno važno da te akcije nisu “provaljene” da su obavljene čvrsto i jasno i da podaci nigde nisu “curili”.

– Policija je obavila svoj posao pre svega želeći da pokaže da će gradjani moći da računaju da neće biti ni zaštićenih, ni nedodirljivih i gde će se borba protiv droge voditi kontinuirano – nikada više nećete čuti najave, niti da informacije cure već će se te akcije samo obaviti – podvukao je Stefanović.

1155453-16

Foto: FoNet

Stefanović je naveo da su lokacije na kojima je obavljen pretres izabrane u saradnji sa tužilaštvom zbog osnova sumnje da se tamo nalaze vršioci krivičnih dela i da je sve radjeno na osnovu ranijih obrada policije i saznanja.

Ministar policije je precizirao da je za osam lica određeno policijsko zadržavanje i da su predata Tužilaštvu na dalje postupanje.

Takođe pojačanom akcijom beogradske policije, dodao je Stefanović, na teritoriji grada na Novom Beogradu je pronadjena lokacija na kojoj je zaplanjeno devet kilograma skanka, a jedno lice je zadržano.

Stefanović je naveo i da je izvršena i zaplena 6,1 kilograma heroina na graničnom prelazu Preševo od dvojice mađarskih državljana.

Ministar policije je najavio i da će od danas vršiti i pojačane kontrole ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, pre svega splavova.

“Od danas počinju pojačane kontrole beogradske policije u cilju još snažnijeg suzbijanja kriminalitetat i obezbeđenja javnog reda i mira u gradu Beogradu”, poručio je Stefanović.

 

Autor: Alo/ Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga