Zrenjaninac je danas vodio bitnu evidenciju, kako bi se napravila značajna studija

Podeli:

Zrenjaninac Bekim Rukeci danas je samoinicijativno evidentirao broj kamiona koji su prošli Bulevarom Milutina Milankovića. 

On je inače jedan od osnivača udruženja „Zrenjaninska akcija“ (ZRAK). Oni su rešili su da izađu sa zahtevom da se ubrza izgradnja obilaznice, koji će biti upućen lokalnoj samoupravi .

Članovi ZRAK-a žele da urade studiju kojom će probati da izračunaju materijalnu i nematerijalnu štetu.

Propali asfalt i šteta koja se čini objektima u neposrednoj blizini magistrale se možda može izračunati, ali nematerijalna ne može da se izrazi ni na jedan način, a upravo je ona najskuplja i najznačajnija. 

„Današnji dan je pokazao da je broj kamiona ogroman, da je zrenjaninska saobraćajnica potpuno van funcije što se tiče teretnog saobraćaja i da ti kružni tokovi nisu predviđeni za teretne kamione, rekao je Rukeci. 

Kako navodi naš sagovornik, zagađenje koje kamioni prouzrokuju očitava se na senzoru koji je postavljen kod Karađorđevog parka. 

Monitoring je rađen danas od 7 do 18 časova. Fotografisan je svaki kamion, kako bi Rukeci imao materijalne dokaze sa zapisanim vremenom prolaska. Presek je napravljen u 15 časova, kada je 705 kamiona prošlo Bulevarom Milutina Milankovića. 

Svi rezultati će biti ponuđeni svakome ko može da utiče na izgradnju obilaznice, navodi Rukeci.

 

 

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga