Zrenjanin spreman za državno prvenstvo pionirske  selekcije dečaka u odbojci

Podeli:

U Zrenjaninu će se u periodu od 17.5.-19.5.2024.godine održati pravi festival odbojke. Pioniri u  konkurenciji dečaka igraju državno prvenstvo. Zrenjanin predstavlja OK Proleter čiji su članovi aktuelni prvaci Vojvodine. Mladi odbojkaši  iz Zrenjanina jedva čekaju da istrče na teren i pokažu kakvu odbojku igraju.

„Što se tiče ekipa, deca vredno treniraju. Spremamo se za državno takmičenje. Fizički su spremni i znam da će da ostave srce na terenu sigurno“, kaže Darko Jančić, trener Proletera.

„Na državno prvenstvo dolazi ukupno 8 ekipa u kategoriji pionira. Biće tu oko 120 takmičara, ali siguno će biti mnogo više gostiju u Zrenjaninu, jer očekujemo da dođu i njihovi roditelji, rodbina, prijatelji da ih podrže. Biće ovo jedna lepa promocija grada. Gosti nam dolaze iz čitave Srbije. Iz Beograda, Čačka, Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Topole.“

Mi smo već iskusni po pitanju organizacije turnira, jer se bar jedno državno prvenstvo u odbojci svake godine igra u Zrenjaninu. Zahvaljujemo se Odbojkaškom savezu Srbije koji nam je dodelio domaćinstvo, Odbojkaškom savezu Vojvodine, Gradu Zrenjaninu koji nas je podržao u ovom poduhvatu i svim ljudima koji nam pomažu da državno prvenstvo organizujemo kako treba – ističe trener Janči

U petak i subotu (17. i 18.maja) dečaci će igrati po dve utakmice, a u nedelju (19.maja) jednu. Takmičari će biti smešteni u Domu učenika Angelina Kojić-Gina, u centru grada. Neko slobodno vreme uveče će sigurno moći da iskoriste da obiđu i vide malo grad,druže se i steknu nova prijateljstva.

Utakmice će se igrati u Kristalnoj dvorani i sporstkoj hali “Zvonko Vujin”(hala Medison).

Pozivamo naše sugrađane, ljubitelje dobre odbojke i navijače da dođu i podrže naše dečake sa tribina. Verujemo da će kao i uvek biti sjajna atmosfera, a to nam na terenu puno znači, dodao je Jančić.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga