Zrenjanin među evropskim gradovima budućnosti

Podeli:

Svetski ekonomski magazin „Fajnenšl tajms“ svrstao je Zrenjanin među deset evropskih gradova i regiona budućnosti, koji će se predstaviti na svečanom proglašenju pobednika 12. marta u Kanu.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina zadužen za investicije Ivan Dević kazao je novinarima da je reč o prestižnoj nagradi u svetu biznisa koja potencijalnim investitorima pomaže u opredeljivanju kod budućih ulaganja. DSC_0279

On je dodao da će manifestacija u Kanu biti od izuzetnog značaja i da će doprineti pozicioniranju Zrenjanina na svetskoj investicionoj mapi.

Dević je objasnio da se Zrenjanin u grupi od top – deset evropskih gradova budućnosti izborio u izuzetno jakoj konkurenciji, jer je ocenjivano nekoliko desetina parametara, između ostalog i uslovi za investiranje i odnos lokalne samouprave prema investitorima.

On je dodao da rangiranje još nije javno publikovano i da se benefiti za lokalnu samoupravu mogu očekivati nakon toga.

Dević je podsetio da je Zrenjanin ušao i u uži krug rangiranja slobodnih i industrijskih zona i da je prošle godine bio na 48. mestu, među 3.000 gradova sveta.

U lokalnoj samoupravi navode da očekuju plasman među prva tri grada, jer je zona u međuvremenu trostruko proširena, ušli su novi investitori, dok su neki od postojećih uvećali proizvodne kapacitete.

Autor: Beta

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga