Zrenjanin među šest vojvođanskih gradova, predstavljenih na ovogodišnjem Sajmu “Expo Real 2022” u Minhenu

Podeli:

Razvojna agencija Vojvodine i šest vojvođanskih gradova, među kojima i Zrenjanin, i ove godine su se predstavili na jednom od najznačajnijih svetskih sajmova nekretnina, investicija i usluga „Expo Real 2022“, održanom u Minhenu od 4. do 6. oktobra.

Ovaj sajam je najveća poslovna platforma za sektor investicija i nekretnina i najveći “B2B” sajam u Evropi, koji nudi idealno okruženje za efikasno umrežavanje na ključnim tržištima Evrope, Bliskog istoka i SAD, te jedno od najvažnijih mesta susreta za industriju nekretnina, razmenu znanja i iskustava sa poslovnim partnerima.

Sajamski štandovi zauzeli su površinu od 54.000 kvadratnih metara i na njima je nastupilo više od 1.200 izlagača iz tridesetak država sveta. Osim našeg grada, suizlagači na štandu Razvojne agencije Vojvodine bili su Sombor, Subotica, Kikinda, Sremska Mitrovica i Novi Sad.

Sajam je predstavljao odličnu priliku za promociju investicionih lokacija i mogućnosti grada Zrenjanina, kao i drugih pogodnosti koje strani privrednici dobijaju investiranjem u naš sektor nekretnina.

Zrenjanin je jedan od lidera u privlačenju investicija, ne samo u Vojvodini, već i u celoj Republici Srbiji i promovisao je u Minhenu mogućnosti investiranja u nekoj od njegovih poslovnih zona, s posebnim akcentom na industrijsku zonu “Jugoistok”, u kojoj se planira novo proširenje i dalje unapređenje infrastrukture, a gde se trenutno realizuje i najveća direktna strana privredna investicija u Srbiji.

Osnovna tema ovogodišnjeg sajma bio je razvoj distributivnih i logističkih kapaciteta budućnosti, kao i podstivcanje lokalnog i regionalnog turizma kroz izgradnju novih smeštajnih kapaciteta i razvoj postojećih turističkih lokacija.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga