Zoom na vikend

Podeli:

Ove dane Miholjskog leta ovoga vikenda možete iskoristiti na razne načine, pre svega boraveći u prirodi. Od sadržaja  mi za vas izdvajamo sledeće: 


PASTIRSKI DAN MUŽLJA – Članovi Udruženja negovatelja starih običaja „REMUS“ iz Mužlje organizovaće u subotu, 8. oktobra, u prostorijama KUD „Petefi Šandor” i Kluba Mužljanaca, tradicionalni, osamnaesti po redu „Pastirski dan“ međunarodnog karaktera. Cilj manifestacije je negovanje, očuvanje i predstavljanje tradicionalnih vrednosti koje su naši preci vekovima unazad koristili u svakodnevnom životu i pri uzgoju životinja. Program počinje u 9 časova.

NARODNO POZORIŠTE „TOŠA JOVANOVIĆ“

– U subotu 8.oktobra na Lutkarskoj sceni izvodi se predstava 
УСПАВАНА ЛЕПОТИЦА 
Аутор: В. Бојдев  Режија: С. Латиновић 
Представа „Успавана лепотица“ се изводи на Сцени „Тодор Манојловић“ (камерна сцена), те да би се карте обезбедиле неопходно их је резервисати на време и преузети најкасније дан пре заказане представе. Уколико се карте не преузму у предвиђеном року, резервације ће бити повучене. Позориште не гарантује да ће сви заинтересовани моћи да уђу на камерну сцену. Представу ће моћи да погледају само они који су већ обезбедили улазнице. На овакав начин желимо да спречимо гужву и непријатности за нашу најмлађу публику. 
• Редовна цена: 200 дин 


– Драмска сцена / Сцена ”Тодор Манојловић” 
СЛОБОДНЕ ЖЕНЕ БАЛКАНСКЕ 
Аутор: Љ. Лашић 
Режија: Изрежирало се само у земљи Србији 
Редовна цена: 400 дин 
Цена са попустом: 300 дин 


-U nedelju, 9.9.2022. u 11h u maloj sali Kulturnog Centra u Zrenjaninu održaće se projekcija dokumentarnog filma BARBARSKA METODA samostalnih producenata iz Hrvatske. 
Film je snimljen u područjima Albanije, Crne Gore i Hrvatske, gde se nafta i plin već istražuju i eksploatišu i kako to utiče na lokalnu zajednicu, kao i na kvalitet vode. Kako je sve to povezano i na koji način ove prljave industrije doprinose sveopštoj i sveprisutnoj ekološkoj katastrofi  i kako su i regioni u Bosni i Srbiji uključeni u to, videćemo na projekciji. 
Film od 47 minuta je 2019. samostalno producirala filmska ekipa“kras-n-i kaos“. 
Nakon filma slijedi rasprava o tematici, uz prisustvo koautor-ic-a i gostiju.

Lep vikend želimo!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga