Zona visoke tehnologije grada Jentaja dodaje akademsku radnu stanicu provincije Šandung

Podeli:

Nedavno je Odeljenje za nauku i tehnologiju provincije Šandung objavilo petu grupu spiskova registracije akademskih radnih stanica za 2023. godinu. Akademska radna stanica koju je prijavio za registraciju Kinesko-japanski institut za istraživanje industrijske tehnologije u gradu Jentaju* je uspešno odobrena. Ovo je takođe četvrta novoizgrađena akademska radna stanica na nivou provincije u Zoni visoke tehnologije u Jentaju. 

Stanica se uglavnom fokusira na oblast primene u industriji proizvodnje opreme. Kroz uvođenje napredne tehnologije, vodećih timova talenata i tehničkih lidera, gradi se istraživačko-razvojna i demonstraciona platforma sa međunarodnom perspektivom, i sprovode se ključne zajedničke tehnološke inovacije, promocija tehnologije, kultivacija talenata, industrijalizacija rezultata, rad na promovisanju duboke integracije lanca inovacija, industrije, talenata i kapitala.

Uspešno odobrenje stanice će postaviti čvrstu osnovu platforme za Kinesko-japanski istraživački institut za dalje istraživanje industrijske tehnologije, međunarodnu saradnju, kultivisanje talenata za naučne i tehnološke inovacije na visokom nivou, prijavljivanje za projekte naučnog istraživanja i pomoć što će dodatno unaprediti nivo naučno-istraživačkog rada i transformaciju tehnoloških dostignuća celog instituta.

Kao sledeći korak, Odeljenje za nauku i tehnologiju Zone visoke tehnologije Jentaja nastaviće da gradi, vodi i pruža podršku akademskoj radnoj stanici kako bi poboljšao njen kvalitet rada i tako aktivno doprinelo naučnom i tehnološkom razvoju Zone visoke tehnologije u Jentaju.

*Jentai (Yantai) je primorski grad koji se nalazi u kineskoj severnoistočnoj provinciji Šandung.

Autor: Wang Xin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga