Predsednik Srbije: „Život u Banatu će se u potpunosti promeniti“

Podeli:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević prisustvovali su u Baroknoj sali Gradske kuće, potpisivanju Sporazuma o saradnji između Grada Zrenjanina i predstavnika kompanije za proizvodnju radijalnih pneumatika „Linglong Tajr“ iz Kine.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić istakao je:“Ne znam da li ste svesni koliko je ovo velika stvar ne samo za Zrenjanin,već i za Banat i Srbiju.Ovo je najveća direktna investicija u Srbiji i život u Banatu definitivno neće biti isti.Ovo nije samo moja zasluga,već zasluga naših kineskih prijatelja koji već duže vide Srbiju kao pogodno mesto za investiranje.Od Drexlmaiera nije bilo velikih investicija u Zrenjaninu,i vreme je da oživimo ovaj deo Banata “

Vučić je još predstavio i druge kineske investitore koji planiraju da otvore fabrike u Srbiji, među njima je i kompanija koja je već odabrala Zrenjanin kao pogodno mesto za investiranje i koja će zaposliti 500 ljudi.

 

Predstavnici kineske kompanije saopštili su da planiraju da investiraju 994,4 miliona dolara u izgradnju kompleksa u kom će se proizvoditi najkvalitetnije gume.

Izgradnja fabrike trebalo bi da počne u aprilu 2019. i biće izvedena u tri faze od kojih će poslednja biti završena u martu 2025. godine, navodi se u dokumentu koji je kompanija Šandong Linglong podnela Šangajskoj berzi.

Kompanija, kako se navodi, planira da godišnje u Zrenjaninu proizvode više od 13 miliona radijalnih auto guma, visokog kvaliteta. 1200 ljudi radiće u proizvodnom kompleksu koji će se prostirati na površini od 136 ha.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga