Želite li da budete brilijantni?

Podeli:

Da li ste planirali da ovih dana obradujete sebe ili nekog sebi dragog lepim i kvalitetnim komadom nakita? Da zasijate u narednim divnim letnjim danima koji su pred nama? Da budete brilijantni?

Sigurni smo da jeste i zato Zlatara Ormai misli na vas i priprema velika iznenađenja tokom narednog perioda. Trenutno su kod njih aktuelne posebne pogodnosti prilikom kupovine i plaćanja. Ono što ovog meseca izdvajaju iz svoje ponude jeste nakit sa brilijantima i dijamantima. U ponudi su ogrlice, privesci, prstenje i minđuše sa brilijantima. Na ove komade tokom maja svIm kupcima obezbeđen je popust za kupovinu. Popust, takođe, važi i za kupovinu drugog dragog kamenja kao što su safir ili rubin.

Da li su dijamanti i brilijanti najbolji prijatelj svake žene? Ovo je pitanje koje se postavlja još od davnina i sigurni smo da je odgovor velike većine žena – DA, ako postoji nešto više od najboljeg prijatelja.

Dijamanti i brilijanti svojim izgledom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a zbog svoje dugovečnosti su simbol večne ljubavi i prijateljstva. Ukoliko želite da obradujete sebe ili neku vama posebno dragu osobu onda je ovo pravi izbor. Većina nas brilijante i dijamante koristi kao sinonim. Međutim, u Zlatari Ormai objasnili su nam razliku.

Kažu da niko nije ravnodušan na dijamante i brilijante. Oni svojim izgledaom jednako privlače pažnju svih koji uđu u zlataru, kako zbog načina i mesta na kojima se iskopavaju, tako i zbog načina obrade i ugradnje u nakit. U prirodi ovo drago kamenje nalazi se u različitim oblicima, veličinama i stepenu čistoće. Upravo od ovoga zavisi i njegova krajnja cena na tržištu. Greška je koristiti ih kao sinonime jer su u pitanju dva različita pojma. Da li će neki dragi kamen biti dijamant ili brilijant zavisi od načina sečenja i obrade. Dijamant je najčešće prirodni neobrađen dragulj. Brilijant je finiji i čistiji dragi kamen od dijamanta jer se dobija njegovom obradom, koja datira od pre više od 100 godina. Od 1910. godine brilijant je jedan od najpoželjnijih dragih kamenja na svetu. Reč brilijant potiće iz francuskog jezika i znači sjajan i svetlucav. U odnosu na ostalo drago kamneje su najsjajniji. Kada svetlost padne na brilijant reflektuje se tako da otkriva njegov pun sjaj. Brilijanti su uvek beli, a njihova nijansa zavisi od čistoće kamena. Ukoliko je kamen baš prljav, prelamanje svetlosti pokazaće žutu boju. U Zlatari Ormai takve brilijante nećete naći. U ponudi su samo najkvalitetniji komadi ovog dragulja. Brilijanti imaju daleko jači i lepši sjaj od dijamanata, a pogotovo od cirkona i mnogo su dugotrajniji i jači od njih.

Sada kada znate ovoliko o dijamantima i brilijantima, vaše je samo da se uputite u Zlataru Ormai i izaberete onaj koji vam se najviše dopada. Ukoliko imate stari nakit koji želite da zamenite iz bilo kog razloga, slobodno ga ponesite sa sobom, jer kod njih i to može.

Zlatara Ormai ima dve radnje koje se nalaze u Savezničkoj ulici broj 5, jedna pored druge su. Dok je jedna specijalizovana za prodaju zlatnog nakita u drugoj možete pronaći srebrni, čelični i Swarovski nakit kao i satvoe najpoznatijih svetskih brendova.

Na sajtu www.zlataraormai.com možete videti deo njihove ponude i ukoliko vam se nešto dopadne možete odmah kupiti online ili rezervisati pa preuzeti u radnji. Informacije takođe možete pronaći na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Daju vam mogućnost plaćanja na rate preko penzionog fonda i plaćanje na 12 mesečnih rata bez kamate putem čekova ili administrativne zabrane.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga