Zbog zaražene nastavnice i profesora donete odluke o realizovanju nastave u Zrenjaninskoj gimnaziji i OŠ „Žarko Zrenjanin“

Podeli:

Nakon našeg jučerašnjeg teksta o zaraženom profesoru u Zrenjaninskoj gimnaziji i nastavnici koja predaje u OŠ „Žarko Zrenjanin“, došlo je razvoja situacije. 

U Zrenjaninskoj gimnaziji smo dobili informaciju da je zaraženi profesor predavao online nastavu učenicima i da neće biti odeljenja prebačena na nastavu od kuće, kao što je juče bilo planirano, jedino će njegov sin pohađati online nastavu i pored toga što je PCR test negativan.   

U gimnaziji profesor nije imao direktan kontakt sa učenicima, kao što je bilo sa nastavnicom koja predaje u OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Kontaktirali smo direktora Miroslava Brnjoša, koji je potvrdio našoj medijskoj kući tačnost ove informacije.

„Mi smo stručne preporuke i uputstva dobili od našeg ministarstva 12. avgusta. Škola postupa po tim preporukama. Onog trenutka kada sam ja dobio saznanje da je bilo ko zaražen, imali smo pre toga sedmoro dece koja su bila u kontaktu sa zaraženim osobama, mi smo reagovali blagovremeno. Deca su u kućnoj izolaciji 15 dana, bez obzira da li su bila u kontaktu ili ne“, rekao je Brnjoš. 

„Sada kada je zaposleni zaražen, isto je obaveštena Medicina rada, Kovid centar, Krizni štab i obaveštena je Školska uprava. U tom stručnom uputstvu stoji da škola pojačava nadzor, do sada su se koristile sve preporučene mere zaštite, a sada će se još više pojačati“, izričit je direktor

„Nema razloga da se nastava prekida i da se prelazi na drugi vid nastave, normalno se ide i preporuka samog Kriznog štaba je da roditelji povedu malo računa o deci“, istakao je Brnjoš.  

Ukoliko postoje bilo kakvi simptomi prehlade, deca idu u kućnu izolaciju, a to treba da se javi školi. 

Nastavnica koja je obolela od virusa Kovid – 19 predaje sedmim i osmim razredima nastavu online, međutim nižim razredima je predavala normalno po rasporedu do petka. Prema rečima direktora, do četvrtka  nije imala nikakvih siptoma, do večernjih časova, kada je javila direktoru i u dogovoru sa njim u petak nije došla na posao, već je otišla sa suprugom i sinom da se testira. 

Trenutno je troje dece u samoizolaciji u ovoj osnovnoj školi, čiji su roditelji ili babe i dede su pozitivni.  

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga