Završeni Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

Podeli:

Novi Bečej je i ove godine dokazao da, iako je mala varoš, tradicionalnu manifestaciju Velikogospojinski dani organizuje na vrhunskom nivou na zadovoljsto meštana, posetilaca i velikih muzičkih zvezda koje nastupaju. Za tri dana manifestacije Novi Bečej je ugostio preko 100.000 posetilaca.

Ove godine su posetioci bili posebno zainteresovani za podmanifestacije, a koje su specifične za ovaj kraj – Poljo-fest, Etno bazar, Ulica zanatskog piva, Takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a u nedelju 28. avgusta posebnu pažnju je izazvala Revija paradnih zaprega, kada su najlepši konji 80 ekipa iz cele Srbije prodefilovali Tiskim kejom. Takmičarski deo obuhvatao je kategorije: dvopreg, četvoropreg i tradicionalni novobečejski petopreg koji je i danas zaštitni znak Velikogospojinskih dana. Prvi put ove godine u okviru takmičarskog dela posetioci su imali priliku da vide i najmlađe ljubitelje konja, decu, koja su pokazala impresivne veštine u upravljanju karucama.

Muzički program poslednjeg dana manifestacije bio je posvećen ljubiteljima narodne muzike. Na impresivnoj bini pored Tise po prvi put je nastupila Aleksandra Prijović. Aleksandra je toliko bila oduševljena reakcijom publike da je u jednom trenutku sišla sa bine i pozdravila se sa brojnim fanovima koji su zauzeli prve redove. Njenom koncertu je po prvi put prisustvovao i njen mali sin i baka, pa ih je izvela na binu što je publika dočekala aplauzom. Osim svojih hitova Aleksandra je puna dva sata pevala i dobro poznate hitove narodne i pop muzike, a desetine hiljada ljudi u publici je podržavalo horskim pevanjem i ovacijama. I tu nije bio kraj, jer je iza bine dočekao veliki broj fanova koji su želeli fotografiju sa svojom ljubimicom, a Aleksandra ih je sve maksimalno ispoštovala.

Odličnu atmosferu koju je napravila Aleksandra Prijović nastavio je njen stariji kolega, Saša Matić. On je u Novom Bečeju poslednji put nastupao 2016. godine i, kako je rekao, odmah se veoma rado odazvao ponovnom pozivu organizatora. Prva dva sata Saša je pevao svoje dobro poznate hitove “Nađi novu ljubav”, “Maskara”, “Anđeo čuvar”, “Ko te ljubi ovih dana”, “More tuge” i mnoge druge, a sve vreme publika nije štedela glasa. Potom je nastavio sa hitovima svojih kolega, a poseban segment je posvetio pesmama svojih kolega kojih više nema što je izazvalo posebno emotivnu reakciju. “Za ove trenutke u životu se živi. Pomogli ste jednom čoveku da se oseća najvoljenije i najlepše na svetu.” rekao je Saša.

I upravo tako, Novi Bečej je grad ljubavi, lepote i divnih domaćina, a već danas su počele pripreme za narednu godinu!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga