Završena zamena kompletne stolarije na zgradi škole i vrtića u Čenti, grad investirao u projekat 2,5 miliona dinara

Podeli:

Na zgradi Osnovne škole „Branko Radičević“ u Čenti i dečjeg vrtića pri školi, koju pohađa više od 200 učenika i oko 80 dece u tri predškolske uzrasne grupe, završeni su radovi na zameni sve preostale stare stolarije, a Grad Zrenjanin u taj projekat investirao je 2,5 miliona dinara.

Grad Zrenjanin ovim aktivnostima, kao i radovima na zameni stolarije, fasada, kotlova za grejanje, rasvete u mnogim drugim osnovnim i srednjim školama, daje snažan doprinos poboljšanju energetske efikasnosti, uštedi energije i posvećenosti “Zelenoj agendi” Republike Srbije.

Prilikom posete gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i njegovih saradnika Čenti, jula prošle godine, istaknuto je da se stanovništvo u tom selu ne osipa i da raste interesovanje za kupovinu kuća. Svi projekti realizovani u OŠ „Branko Radičević“, a bilo ih je nekoliko u poslednjih godinu ipo dana, idu u prilog nastojanjima lokalne samouprave da školski objekti u seoskim sredinama ne budu samo energetski efikasni, već i da omogućuju što prijatniji boravak dece, od jaslenog do školskog uzrasta.

Podsetimo, septembra 2021. godine opremljen je novi prostor u dečjem vrtiću za potrebe otvaranja jaslene grupe. Potom je, kroz projekat NIS – „Zajednici zajedno“, pre godinu dana uloženo 2 miliona dinara u prvu fazu zamene prozora, svetlarnika i vrata, da bi, na početku ove grejne sezone, u školi bio zamenjen i dotrajao kotao na čvrsto gorivo.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga