Završen humanitarni turnir u basketu na Bagljašu

Podeli:

Pored sjajne organizacije, želje i borbe do poslednje sekunde, sinoć je na Bagljašu završen humanitarni turnir u basketu, posvećen deci sa Kosova i Metohije. Odziv publike je bio odličan kao i prethodna dva dana trajanja turnira. Prve utakmice su počele od 18h, mečevima polufinala između ekipa Menjačnica Spin – Nisovi bušači, odnosno Bagljaš 3×3 Mahadeva – Julci. Sve četiri ekipe su pokazale da su se zasluženo našle u polufinalu ovog turnira. Kroz grupnu fazu, ekipa Nisovi bušači su pokazali da su najveći favoriti za osvajanje ovog turnira, što su i pokazali odlaskom u finale.

Domaća ekipa, koja je imala najveću naklonjenost publike Bagljaš 3×3 Mahadeva, uz sjajnu igru i možda manjih pogrešnih sudijskih procena, nije uspela da uđe u finale, jer ih je ekipa Julci savladala sa pola koša razlike i obezbedila sebi još jedan meč i to finalni. Od 19h je počela utakmica za treće mesto između Menjačnice Spin i Bagljaš 3×3 Mahadeva. Ekipa Menjačnice Spin, osvojila je treće mesto, iako su u jednom trenutku gubili sa 16-8, uspeli su da utakmicu preokrenu u svoju korist. U utakmici za prvo mesto, nije bilo većeg iznenađenja, iako su Julci zasluženo stigli do finala, Nisovi bušači su opravdali ulogu favorita ovog turnira i osvojili zlatnu medalju.

    

    

     

 

Turnir je bio pre svega humanitarnog karaktera, tako da i ekipe koje nisu ovog puta uzele medalju, mogu da se smatraju pobednicima. Po rečima organizatora, već se planira kako će izgledati ovaj turnir sledeće godine.

       

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga