Završava se izgradnja proizvodnog pogona kompanije Essex u Zrenjaninu (VIDEO)

Podeli:

Kompanija Eseks u Zrenjaninu završava izgradnju objekta u industrijskoj zoni „Ečka-Jugoistok“. Kako RTV Santos nezvanično saznaje proizvodnja treba da počne uskoro, krajem novembra meseca, kada će predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić prisustvovati svečanom otvaranju. Kako saznajemo, odabir određenih radnika je završen, a deo njih je već bio na obuci.

Fabrika u Zrenjaninu prvi je proizvodni pogon kompanije Eseks na teritoriji Istočne Evrope, ukupna vrednost ove investicije iznosi 30 miliona evra, a plan je da u fabrici bude otvoreno oko 160 radnih mesta.

Fabrika zauzima 15.000 kvadratnih metara i biće fokusirana na proizvodnju emajliranih bakarnih žica.  Predviđeno je da se u prvoj fazi proizvodi 12.000 tona žica, a zatim da se se proizvodnja diže po 3.000 tona godišnje kako bi se 2023. godine došlo do 24.000 tona.

Kompanija Eseks Evropa je deo američke kompanije Superior Eseks koja je u okviru južnokorejske firme LS grupe, globalni lider u proizvodnji i distribuciji bakarne i aluminijumske žice, a ima fabrike u SAD, Kanadi, Meksiku, Kini, Maleziji, Nemačkoj, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga