Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Podeli:

Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.

„Moja kućica – moja slobodica“ je slogan ove akcije, koja je pokrenuta baš u Okružnom zatvoru u Zrenjaninu, piše Petface.

„Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da pokrećemo jednu divnu akciju, koju ćemo realizovati zajedno sa Okružnim zatvorom u Zrenjaninu. Naime, pokušaćemo da se pomognemo uzajamno. Štićenici OKZ u Zrenjaninu pomoći će našim štićenicima i praviti kućicice za napuštene pse i mačke, kao i kućice i hranilice za ptice. Mi ćemo se potruditi da njih utoplimo, tako što ćemo skupiti mušku odeću i obuću, u znak zahvalnosti štićenicima OKZ u Zrenjaninu“, rekla je za Petface Aleksandra Radojčić.

Ona je pozvala sve da podrže akciju tako što će donirati obuću i odeću koja je višak.

„Sigurno svako ima nešto od garderobe što mu je malo ili veliko, tesno ili široko. Centar za sakupljanje garderobe je u kafiću „Vinyl Basic cafe“, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I 4 u Zrenjaninu i radi svakog dana 8-12h. Zahvaljujući samostalnoj građevinskoj radnji „MV RAZVOJ“, koja se jedina odazvala i pomogla, obezbeđen je materijal za pravljenje kućica i hranilica. Dobro se dobrima vraća“, rekla je ona.

 

 

 

 

IZVOR: B92, PETFACE.NET 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga