Zašto se od svih riba najviše bira šaran?

Podeli:

Jedna od najpoznatijih domaćih riba jeste upravo šaran i kod brojnih balkanskih naroda je čak deo tradicije i verovanja. Na trpezi je tokom cele godine, posebno za slave i tokom posta. Obično se priprema pečeni, punjeni i prženi šaran a najpopularniji recept u ovim krajevima je dimljeni šaran. Meso šarana spada u grupu najkvalitetnijih životnih namernica.

Ukoliko ste ljubitelji ovakvih specijaliteta, volite sami da spremate, originalno po receptima starih majstora, predlažemo da kada kupujete birajte provereno, sigurno i kvalitetno.

Kao jedan od lidera u sferi uzgoja ribe u našoj zemlji je Ribnjak Sutjeska. Nalazi se nedaleko od Zrenjanina i prostire se na oko 700 hektara vodenog ogledala a na godišnjem nivou ovde se proizvede između 1000 i 1100 tona ribe. Nekih 80% je konzumni šaran dok ostatak čine sivi tolstolobik i amur.

Ekipa RTV Santos posetila je Ribnjak Sutjeska i sa direktorom porazgovarala na temu proizvodnje, prodaje ali i vrstama riba koje se ovde uzgajaju.

Trenutno je aktuelna i specijalna akcijska cena, tako da će vas kilogram konzumnog šarana koštati 499 a očišćen šaran prodaje se po ceni od 660, dok je cena tolstolobika po kilogramu 165 dinara. Sve cene su sa uračunatim pdv-om.

Za sve informacije pozovite direktno Ribnjak Sutjeska

023 851 009 ili 023 851 027

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga