Zaključci štaba za vanredne situacije

Podeli:

Na sednici su doneti sledeći Zaključci:

1. Prihvataju se izveštaji o aktuelnoj situaciji i stanju na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina i konstatuje se da je situacija izazvana meteorološkim uslovima i dalje nepovoljna. Prema prognozi RHMZ nepovoljne vremenske prilike potrajaće i u narednom periodu.

2. Putevi na teritoriji Grada i prema naseljenim mestima koje redovno održava Grad su prohodni iako se povremeno na pojedinim lokacijam formiraju snežni nanosi te je saobraćaj otežan osim deonice puta od Elemirske raskrsnice na puta Zrenjanin-Melenci do Fabrike sintetičkog kaučuka

zavejan put
foto:Vojska Srbije

3. Put D13 Zrenjanin-Beograd koji održavaju JP Putevi Srbije je i dalje neprohodan na deonici Stajićevo-Perlez izuzev za hitne slučajeve (Hitna pomoć, VSJ).

4. Zbog višečasovnog zastoja izazvanog olujnim vetrom i formiranjem snežnih nanosa na navedenoj deonici puta i nemogućnosti JP Putevi Srbije da sa svojim kapacitetima pročiste i redovno održavaju putni pravac proglašena je vanredne situacija i u najkraćem mogućem roku angažovana je dodatna mehanizacija sa teritorije Grada Zrenjanina koja je upućena kao ispomoć JP Putevi Srbije.

5. Preporučuje se izuzetno oprezna vožnja i apeluje se na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put

6. Zbog i dalje otežanih vremenskih uslova redovna nastava u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Zrenjanina se neće održati u ponedeljak 03.02.2014.godine uz napomenu da direktori škola organizuju dežurstvo i obaveštvaju Gradski štab o eventualnim problemima. Predškolska ustanova neće raditi u ponedeljak 03.02.2014.godine.

7. Sve nadležne službe iz delokruga zbrinjavanja socijalno ugroženih lica da se maksimalno angažuju u svom domenu ( Crveni krst, Centar za socijalni rad)

8. Gradski štab najoštrije osuđuje nanošenje štete i krađu delova vozila koju su ostala zavejana na navedenom putnom pravcu.

9. Dežurni telefoni:
– Štab za VS Grada Zrenjanina – 023/3150202
– Zimska služba – 023/536-988
– Operativni centar -1985
– Dežurni u VSJ -193

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga