Zahvaljujući saradnji Grada Zrenjanina i Opšte bolnice, od sutra, svakog četvrtka će dolaziti interventni kardiolozi iz IKVB Sremska Kamenica za potrebe Angio sale

Podeli:

Zaključkom koji je odobrila Skupština Grada Zrenjanina odobrena su sredstva  za realizaciju projekta Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za unapređenje zdravstvene zaštite kardioloških bolesnika u iznosu od 2.500.000 dinara u 2023. godini. 

To su sredstva opredeljena za dolazak interventnih kardiologa sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica.

Zahvaljujući izuzetnoj saradnji Grada Zrenjanina i Opšte bolnice Zrenjanin, od sutra, pa svakog četvrtka će dolaziti interventni kardiolozi iz IKVB Sremska Kamenica za potrebe Angio sale, kako bi se ukinula lista čekanja za ugradnju stentova. 

Istovremeno, Prof. Dr Dragan Kovačević, takođe iz IKVB Sremska Kamenica, nastavlja da dolazi jednom nedeljno i radi implementaciju pejsmejkera. On dolazi već godinu dana i uspeli smo da ukinemo listu čekanja.

Ove korake je menadžment Bolnice preduzeo kako bi se premostio period dok naši lekari ne završe specijalizacije i obuke, kako bi bili u mogućnosti da samostalno rade u punom obimu.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura nedavno je, prilikom posete bolnici, izjavio da su u sklopu sprovođenja mera za brigu o javnom zdravlju na teritoriji Grada Zrenjanina, opredeljena novčana sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za rešavanje urgentnih problema kada su u pitanju kardiološki pacijenti. 

Ukazao je da postoji lista čekanja za kardiološke pacijente na kojoj je sada od 200 do 250 ljudi i  da su očekivanja da sa ovim sredstvima i angažovanjem stručnjaka van zrenjaninske bolnice ta lista bude svedena na nulu, za oko šest meseci, što će, kako je ukazao, biti veliki doprinos unapređenju zdravlja i kvaliteta lečenja u našoj bolnici.  
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga