Zadunajski – Uvek sveža i kvalitetna piletina

Podeli:

Pileće meso spada u grupu zdravih namirnica. Da biste zaista uživali u svim prednostima piletine i svemu što je dobro u njoj, treba da se potrudite da nabavite najkvalitetnije meso ove vrste.

Ne morate lutati po gradu i tražiti, brinuti da li je dobro, sveže, kvalitetno…

U Zrenjaninu već duže vreme postoji prodavnica koja se zove Zadunajski – prodavnica koja za vas sprema isključivo pileće meso i proizvode od piletine koji stižu direktno sa poljoprivrednog gazdinstva Zadunajski iz Belog Blata. Ovde je sve uvek sveže. Kako?

  • Ovo je naš porodičan posao. Proces proizvodnje pilećeg mesa je zaokružen – mi radimo uzgoj, klanje, proizvodnju i prodaju. Jedina smo registrovana klanica pilećeg mesa na teritoriji grada Zrenjanina, što je jako bitno. Naša farma nalazi se u Belom Blatu. Znači da put do naših radnji u Zrenjaninu i Mužlji traje svega nekih 20ak minuta, a period od klanja do dolaska u prodavnicu je veoma kratak, sve se dešava u jednom danu. Ovo je naša velika prednost. Takođe, proizvodnja se odvija po svim HACCP standardima, atestom za meso i pod svakodnevnom kontrolom od strane Veterinarskog Instituta i Veterinarske inspekcije.

Ovde možete naći uvek svežu piletinu i proizvode od piletine. U ponudi su: celo pile, delovi pileta, prerađevine od piletine, kao što su pileća bečka, karađorđeva, ražnjići, rolovana piletina, dimljena piletina, kobasice, pljeskavice, ćevapi od piletine, ćufte, grudi u omotu, batak u omotu.

  • Svaki naš proizvod je deklarisan, vidi se odakle potiče živo pile, vreme klanja, vreme pravljenja. Najvažnija je svežina, to je presudno u našoj proizvodnji. Pošto nemamo veliku proizvodnju, uveče sa naše farme zakoljemo, u toku noći je hlađenje mesa i ujutru u 8 je u prodaji.  Koljemo živinu prosečne starosti oko 50 dana, znači da su pilići bar 15 dana na završnoj hrani koja je većim delom napravljena od žitarica. Pilići od 50 dana, veličine oko 3 – 3,5 kg žive vage, su stariji i meso je zrelije, manje kalira prilikom termičke obrade i ima bolji ukus. Ceo proces klanja obavljamo ručno i zbog takve i manje proizvodnje možemo i da kontrolišemo svežineu mesa i da planiramo sistem klanja prema dnevnoj potrebi– kaže Emil Zadunajski, vlasnik Zadunajski piletine.

Prodavnice Zadunajski piletine nalaze se na Lesnini, u ulici Marka Oreškovića 42 iza Gomexa i u Mužlji u ulici Mađarske komune 2. Takođe, prodavnice postoje i u Kovačici i u Padini.

Rade i besplatnu dostavu prerađevina i mesa u gradu, kad poručite i kada ga donesu vaše je samo da ga spremite onako kako vaši ukućani to najviše vole ili da ih iznenadite nekim novim ukusima i receptima. Za veće količine moguća je besplatna dostava i u selima.

Svoje porudžbne možete obaviti pozivom na broj 064/158-42-31

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga