Zabranjeno medijima da izveštavaju o licitaciji poljoprivrednog zemljišta u Kleku

Podeli:

U Zrenjaninu na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku nastavljena je licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta. Po prvi put, od kako izveštavamo o davanju zemljišta u zakup, je zabranjeno medijima da prisustvuju i snimaju licitaciju. U 10 časova poljoprivrednici su se nadmetali za zemljište koje se nalazi u katastarskoj opštini Klek.  

Šef odseka za poljoprivredu Gradske uprave Zrenjanin Stojan Kralj za našu medijsku kuću je rekao da je novinarima zabranjeno iz bezbednosnih razloga da snimaju licitaciju, kako se ne bi puno ljudi sakupljalo na jednom mestu. Prema njegovim rečima, sve je proteklo u najboljem redu i sva zemlja je data u zakup. 

Kako RTV Santos saznaje, izvesni Sava Spajić iz Kleka izlicitirao je 197 hektara na godinu dana po ceni od 68.000 dinara po hektaru. U zakup je 38 hektara uzeo na 10 godina po ceni od 62.000 dinara.

Prema našim saznanjima, on nema mehanizaciju potrebnu za obradu ovolike površne koju je izlicitirao.

Postavlja se pitanje kako će čovek u poznim godinama da uloži novac, odnosno kako može da plati preko 15.000.000 dinara, a ima 4 hektara svoje zemlje? Kako će da uloži u proizvodnju i kako će dokazati poreklo novca? Ne treba zaboraviti da uz tu zemlju idu i podsticajna sredstva od države, koja uopšte nisu mala.

 Nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njim, kako bismo dobili potrebne odgovore. 

Licitacija je od javnog značaja i izuzetno je bitno da javnost bude obaveštena o svemu, što po prvi put nije bilo moguće.    

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga