Zabranjen rad kafileriji

Podeli:

Kafilerija preduzeća „Prekon“, koje pripada kompaniji „Matijević“, kažnjena je, prvostepenom presudom, zabranom prerade otpada životinjskog porekla na tri godine, a ova kazna može da bude smanjena samo ako vlasnik pogona izvrši tehničku rekonstrukciju koja će sprečiti sadašnje emitovanje neugodnih mirisa.

Firma, kao pravno lice, treba da plati i kaznu od 3,5 miliona dinara, dok jedno odgovorno lice treba da plati 50.000 dinara, a dva po 30.000 dinara.

Presudu je u ponedeljak izreklo veće zrenjaninskog Privrednog suda, kojem je predsedavala sudija Jelica Baković, po tužbi Osnovnog javnog tužilaštva koga je zastupao zamenik tužioca Sava Petrov, a po prijavi inspektora za zaštitu čovekove okoline Petra Ilića, piše Politika.

Žitelji jugoistočnog dela Zrenjanina već decenijama se spore s ovdašnjom kafilerijom optužujući je da emituje nesnosne mirise, koji, kako tvrde, štete svima, a naročito hroničnim bolesnicima.

Mada je presuda prvostepena, ona je prva koja kafileriji delimično zabranjuje rad, a njeni čelnici nedavno su na javnom skupu izjavili da je rekonstrukcija u toku i da će biti okončana do kraja ove godine, pa su obećali da će tada prestati i širenje neugodnih mirisa.

 

Izvor:politika.rs, foto: prekon.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga