Ako ne bude naglog skoka broja zaraženih, kako prenosi Srpski telegraf, već naredne sedmice moglo bi da bude produženo radno vreme kafića i restorana koji imaju bašte i to do 1.00č.

Takođe, zeleno svetlo će dobiti i sportske manifestacije u zatvorenom prostoru, odnosno odigravanje košarkaških, odbojkaških, rukometnih i vaterpolo utakmica, ali i dalje bez prisustva publike.

– Sve ostalo, pa i noćni klubovi o kojima se toliko priča, moraće da sačekaju kako bi se videlo kako će se na epidemiološku situaciju u zemlji odraziti početak školske godine i povrata naših ljudi iz inostranstva, sa letovanja, kao i studenata u studentske domove. Takođe, posle 1. septembra očekuje se u veća gužva u gradskom prevozu – rekao je jedan od članova Kriznog štaba za Srpski telegraf.

Epidemiolog Predrag Kon izjavo je juče „da se trenutna epidemiološka situacija više ne može definisati kao vanredna, ali je prerano reći da je svaki rizik završen“.

On je takođe napomenuo da odluka o eventualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva ne može biti doneta preko noći, već mora biti dobro razmotrena.