Vučić: Penzioneri će moći da izlaze tri puta nedeljno, na pola sata, blizu kuće

Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od sledeće nedelje najstariji sugrađani moći da izađu napolje tri puta nedeljno, maksimalno pola sata i najdalje 300 metara od kuće. Vučić je najavio i da će biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanja.

„Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspešni, jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu izašlo da kupuje oko 9,5 odsto penzionera. Najveći deo penzionera razumeo je mere“, kazao je Vučić gostujući u Dnevniku 2 na RTS-u.

„Ideja je da izdvojimo u tri dana osam sati za penzionere. Moramo da odvojimo osam ili šest sati i da kažemo da maksimalno mogu pola sata i do 300 metara od kuće“, rekao je Vučić.

Dodao je da će njima biti obezbeđene hirurške ili epidemiološke maske.

„Obezbedićemo masku svakom penzioneru koji je nema. A opet ćemo ih moliti da ne izlaze napolje ako ne osećaju potrebu“, naveo je on.

Vučić je najavio i da će biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanja.

„Razgovarali smo sa stručnjacima, a oni to podržavaju. Odluka će biti za pola dana. Na Veliki petak će građani moći da kupe sve“, kazao je.

Kazao da će roditelji sa decom koja imaju zastoje u razvoju moći tokom bilo kog dela dana da izađu napolje, a ne samo u terminu od 18 do 20 časova kako je to zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević ranije danas kazala.

 

 

 

 

 

Izvor:Beta,RTS

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga