Vučić: Penzioneri će moći da izlaze tri puta nedeljno, na pola sata, blizu kuće

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od sledeće nedelje najstariji sugrađani moći da izađu napolje tri puta nedeljno, maksimalno pola sata i najdalje 300 metara od kuće. Vučić je najavio i da će biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanja.

„Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspešni, jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu izašlo da kupuje oko 9,5 odsto penzionera. Najveći deo penzionera razumeo je mere“, kazao je Vučić gostujući u Dnevniku 2 na RTS-u.

„Ideja je da izdvojimo u tri dana osam sati za penzionere. Moramo da odvojimo osam ili šest sati i da kažemo da maksimalno mogu pola sata i do 300 metara od kuće“, rekao je Vučić.

Dodao je da će njima biti obezbeđene hirurške ili epidemiološke maske.

„Obezbedićemo masku svakom penzioneru koji je nema. A opet ćemo ih moliti da ne izlaze napolje ako ne osećaju potrebu“, naveo je on.

Vučić je najavio i da će biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanja.

„Razgovarali smo sa stručnjacima, a oni to podržavaju. Odluka će biti za pola dana. Na Veliki petak će građani moći da kupe sve“, kazao je.

Kazao da će roditelji sa decom koja imaju zastoje u razvoju moći tokom bilo kog dela dana da izađu napolje, a ne samo u terminu od 18 do 20 časova kako je to zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević ranije danas kazala.

 

 

 

 

 

Izvor:Beta,RTS

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Install
×

Pretraga