Vozači ipak pili i vozili

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, dve sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.
Policija foto Dragan Prvulović (2)

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a jedno lice je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 190.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom  i nepropisne radnje vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 41 učesnika u saobraćaju i izdato je 109 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 47 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom posle isteka važnosti vozačke dozvole i 44 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 8 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 neregistrovano vozilo.

I ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu korišćenja sigurnosnih pojaseva i to posebno od strane putnika u vozilu. Podsećamo da je predviđena novčana kazna za nekorišćenje sigurnosnih pojaseva 5.000.00 dinara.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da od 1. septembra počinje nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju,a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…), navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga