Vozač šlepera obavestio najbližu policijsku stanicu, nakon što je čuo glasove u prikolici (FOTO)

Podeli:

Pokušaji migranata da ilegalno pređu granicu ne jenjavaju, pa je tako u toj nameri od početka 2019. godine sprečeno njih 935, a samo tokom avgusta 40.

Ovog meseca najviše ilegalnih putnika, mahom iz Avganistana, otkriveno je na prelazu Horgoš, gde ih je u prikolicama kamiona najpre registrovao skener uređaj, a carinici su potom zaticali znak koji odaje njihovo prisustvo – presečenu, pa pomoću čiode i superlepka nanovo zalepljenu sajlu.

Najsvežiji slučaj na tom prelazu otkriven je 29. avgusta, kada su u šleperu srpskih  registarcija, koji je iz naše zemlje ka Mađarskoj prevozio otpadnu hartiju, pronađena tri „slepa putnika“.

Dan ranije, u dva navrata sa granice ka Mađarskoj vraćena su su još šest Avganistanaca: trojica u srpskom kamionu koji je prevozio tovar industrijske šljive za češko tržiše i još toliko u šleperu srpskih tablica koji se, natovaren pet bocama, uputio ka Mađarskoj.

Migranti su na Horgošu otkriveni i 20. avgusta, i to u teretnjaku makedonskih registracija koji je na relaciji Turska – Češka transportovao foliju, među kojom je snimak sa skenera registrovao i četvoricu ilegalnih putnika, državljane Bangladeša.

Јoš pet Avganistanaca otkriveno je u tovaru tekstilnih rolni kojima je bio natovaren bugarski šleper na putu od Grčke ka Nemačkoj.

Migranata je bilo i 6. avgusta, kada su carinici tri „slepa putnika“ pronašli među metalnim boksovima upućenim srpskim kamionom ka Austriji.

Ilegalni putnici iz Avganistana zaticani su i na prelazu Šid, gde ih je otkriveno gotovo 20 tokom ovog meseca.

Carinici su najpre 23. avgusta pronašli petoricu migranata u tovaru plastičnih čaša kojim je bio natovaren bugarski kamion na putu za Italiju.

Јoš četvorica su otkrivena i dan ranije, u kamionu hrvatskih tablica koji je iz Grčke ka Hrvatskoj prevozio foliju.

Migranti su na prelazu Šid pronađeni i 15. avgusta, kada su carinici njih šestoricu zatekli u prikolici srpskog teretnjaka koji je transportovao čaše za francusko tržište.


Јoš trojicu su carinici  6. avgusta zatekli u tovaru delova za metalnu konstrukciju koji je prevožen bugarskim kamionom od te zemlje ka Italiji.

„Slepi putnici“ otkriveni su i u Srpskoj Crnji, na graničnom prelazu ka Rumuniji. Slučaj je zabeležen 16. avgusta, kada je vozač šlepera srpskih tablica sa tovarom bakarnih cevi obavestio najbližu policijsku stanicu da je čuo glasove u prikolici.

Kamion je u policijskoj pratnji sproveden do pomenutog graničnog prelaza, gde su carinici, nakon što su skinuli plombu i lokator, ustanovili da je sajla presečena i da se u kamionu nalazi pet migranata iz Avganistana.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga