Više osoba povređeno u saobraćajnim nezgodama tokom vikenda

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od kojih dve sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom. 

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede, a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 115.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 13 učesnika u saobraćaju i izdata su 82 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 15 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga