Vežba „Sistem 2021“- Sinergija svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode

Podeli:

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u petak 5. novembra 2021. godine, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.

Vežba „SISTEM 2021“, u kojoj će učestvovatioko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko – tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu.

Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Učesnici vežbe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.
Pomenuta vežba je planirana da se održi istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

Na području Zrenjanina operativno-taktička vežba „Sistem“ održala se u podzemnom skladištu gasa Banatski Dvor, Žitištu, pogonu NIS PITNIG Elemir, MZ Elemir i gradu Zrenjanin. Učešće u ovoj akciji su ,pored profesionalnih ekipa, uzela i dobrovoljna vatrogasna društva iz Elemira, Taraša i Melenaca, kao i članovi Crvenog krsta Zrenjanin.

Pogledajte kako je izgledala operativno-taktička vežba „Sistem 2021“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga