Nevreme oštetilo kukuruz i uljanu repicu na delu Srednjobanatskog okruga

Podeli:

Nevreme praćeno gradom zahvatilo je dva puta ove nedelje grad Zrenjanin i deo Srednjobanatskog okruga, 27. i 29. septembra.

Grad je naneo manju štetu u selima Lazarevo i Zlatica na teritoriji grada Zrenjanina i u selu Šurjan u opštini Sečanj. Veća šteta načinjena na njivama na kojima se nalazi kukuruz.

Led je kidao stabljike i padao po klipovima koji su ostali nezaštićeni, a jedan deo se nalazi otkinut na zemlji. Vremenska nepogoda će dodatno uticati na i ovako loše prinose.

Po podacima Prognozno – izveštajne službe, na mernoj stanici Zlatica, zabeleženo je 27. septembra 20 litara kiše po kvadratnom metru, dok je 29. septembra palo oko deset litara kiše po kvadratnom metru u okolini Zrenjanina. Slično je bilo i u opštini Žitište.

Nevreme koje je u četvrtak, 29. septembra zahvatilo deo Srednjobanatskog okruga načinilo je štetu ponovo po kukuruzu i ponikloj uljanoj repici, ali se ona još procenjuje, jer prema rečima poljoprivrednika, zbog količine padavina, ne mogu još da uđu na svoje parcele.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga