Veslačica Jovana Arsić bronzana na Evropskom prvenstvu – nastavak slavne tradicije, čestitka gradonačelnika

Podeli:

Reprezentativka Srbije u veslanju Jovana Arsić osvojila je treće mesto u disciplini skif na Evropskom šampionatu, koji se održava na Bledskom jezeru, u Sloveniji. Rođena Zrenjaninka, aktuelna članica Veslačkog kluba “Partizan” iz Beograda, nastavlja tako bogatu i slavnu tradiciju srpskog veslanja, osvajanjem medalje na jednom od najvećih međunarodnih takmičenja. 

Čestitku Jovani Arsić uputio je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
– Sportski Zrenjanin raduje se medalji Jovane Arsić, naše sugrađanke, koja je veslanjem počela da se bavi u Veslačkom klubu “Zreneks”, u kom je zabeležila i prve uspehe. Čestitam joj na osvojenoj evropskoj medalji, želim puno uspeha i na narednim takmičenjima i da s ponosom i ubuduće nosi pasoš “Evropskog grada sporta” – poručio je gradonačelnik, uz podsećanje da je ugostio Jovanu Arsić pred Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine, kada joj je i uručen simboličan pasoš “Evropskog grada sporta”.

Uz veslača veka u Srbiji, Milorada Stanulova, Zrenjanin se može podičiti i veslačicom koja je prva osvojila medalju na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji i i druga, koja je obezbedila olimpijsku normu, a sada donosi i medalju sa Evropskog šampionata. Veslački sport u Zrenjaninu obeležava ove godine izuzetan jubilej, 150 godina od osnivanja VK “Begej 1883”, inače najstarijeg sportskog kolektiva u gradu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga