Veliki broj nesreća sa nastradalim licima

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama devet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 525.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nepropisne radnje vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve i prolaska vozilom na znak crvenog svetla i upraavljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

images

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdato su 73 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 4 vozila zbog tehničke ispravnosti.

Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju, da će saobraćajna policija pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje najtežih prekršaja (upravljanje pre sticanja prava, upravljanje pod dejstvom alkohola, prolazak kroz crveno svetlo, itd).

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga