VELIKA PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Ako vas bilo ko pozove s ovog broja, NIKAKO SE NE JAVLJAJTE!

Podeli:

Dobro obratite pažnju!

FOTO: PIXABAY

Mobilni operater Vip uputio je danas putem zvaničnog Tviter naloga upozorenje svojim korisnicima da je u toku velika prevara koju su registrovali u toku dana – građani dobijaju propuštene pozive iz inostranstva, a kada odgovore, sa računa im se skida novac u vrednosti međunarodnih tarifa!

Naime, kako je objašnjeno, pozivi stižu sa nepoznatih brojeva, pa je zato i zaposlenima u VIP-u, ali i drugim operaterima, nemoguće da lociraju osobu ili više njih koje su odgovorne za ovu prevaru.

Погледај слику на Твитеру
– Ukoliko uzvratite ovakav poziv, nakon signala za uspostavljanje veze uključuje se govorni automat, a sama uspostava veze može biti tarifirana kao međunarodni poziv u zavisnosti od zone u kojoj se mreža nalazi – pored ostalog stoji u poruci.

 

– Savetujemo vam da ukoliko ne očekujete međunarodni poziv ili vam broj sa kog imate propušten poziv na svom aparatu nije poznat, ne uzvraćajte pozivanje.

 

Pojedini korisnici nisu bili upućeni o prevari koja je u toku, pa im je sa računa naplaćen razgovor kao da su bili u romingu.

 

Imao danas propusten poziv sa +247 077030. I ja idiot pozovem nazad, i automatski se jave. Pogledam posle racun, skinuto mi 100 dinara.

 

Iz Vip-a poručuju da traže rešenje za ovaj problem.

 

Autor: espreso.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga