Veče klavirske muzike, Atrijum Narodnog muzeja Zrenjanin

Podeli:

Koncert Nikole Kašaša pod nazivom „Putovanje kroz muzičke momente“ biće održan u utorak, 5. jula u Atrijumu Narodnog muzeja. Na programu su dela Rahmanjinova, Šoštakoviča, Tomasa de Hartmana sa prikupljenom (terapeutskom) muzikom (mislioca) Georgija Gurdžijeva. Koncert počinje u 20 časova, ulaz je slobodan.


Nikola Kašaš (1994) je pijanista iz Zrenjanina. Kao solista za klavirom nastupa aktivno od 2014. godine. Bio je polaznik radionice Izvođačka praksa „Nova muzika“, održanoj pod umetničkim vođstvom renomirane pijaniskinje savremenog klasičnog zvuka Branke Parlić. Prvi solistički nastup održao je u rodnom gradu u Savremenoj galeriji, nakon čega se sugrađanima predstavio još i u Kulturnom centru, kao i u Narodnom muzeju.

Učesnik je festivala u zemlji i regionu kao što su „Piano city“ i „Dunavska sonata“ (Novi Sad), Krov fest (Banja Luka, Republika Srpska). Svoj prvi nastup u Beogradu održao je u kafe galeriji „Polet“ a iste godine bio je svrstan u program Noći muzeja galerije ŠTAB. Učesnik je projekta iz oblasti kreativnog preduzetništva “ Inclusive art“, prekogranične saradnje Rumunije i Srbije i voditelj prve umetničke intervencije realizovane u Zrenjaninu, juna 2018. godine.

Pored interpretatorskog, Kašaš deluje i na polju autorskog rada pišući komade za klavir nadahnute melanholičnim prizvukom i minimalističkom formom.

  • Organizatori koncerta su Kulturni centar Zrenjanina i Narodni muzej Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga