Važno obaveštenje kompanije Gomex

Podeli:

Početak naplate plastičnih kesa počinje u objektima kompanije „Gomex“.  Na ovakav način pridružiće se i drugim trgovačkim lancima u regionu koji žele da podrže inicijativu za smanjenjem upotrebe „klasičnih“ plastičnih kesa koje su ekološki neprihvatljive za okolinu u kojoj živimo.

Svaka osoba u Srbiji u proseku godišnje potroši po 300 plastičnih kesa. Da bismo zajedno popravili ovu neslavnu statistiku, Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine je predložilo ukidanje upotrebe besplatnih tankih plastičnih kesa i uvođenje naplate onih koje su  biorazgradive, navodi se na sajtu Gomex-a.

Od ponedeljka, 16. jula počeće sa naplatomplastičnih, biorazgradivih kesa u svim prodavnicama u sistemu. Cena jedne kese iznosiće dva dinara. Mislimo da je to dobar način da sugerišemo našim potrošačima da sa sobom nose platnenu torbu i tako daju svoj doprinos zaštiti okoline.

Biorazgradiva folija od kojih se proizvode nove, biorazgradive kese razgrađuje se bez emitovanja metana i bez prisustva mikroorganizama, što znači da se ona sama pretvara u đubrivo. Sa ekološke tačke gledišta i sa tačke gledišta zaštite životne sredine, ovo je veoma značajan podatak.

Zaposleni u našim radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i ohrabrujuće podatke da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu sa cegerom. To je ono što želimo da postignemo i u GOMEX-u, ističu u ovoj kompaniji.

Važno je napomenuti i informaciju da će već od 06. jula početi sa deljenjem unikatnih GOMEX cegera za kupovinu. Za sve korisnike Kasice Brojalice, uz prvu kupovinu preko 1.000 dinara sa loyalty karticom, obezbedili su poklon u vidu platnene torbe-cegera, a vlasnik svake loyalty kartice može dobiti po jednu torbu. Akcija traje do isteka zaliha. Cegeri su ponovo u modi.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga