Uvedene nove mere, oglasio se gradonačelnik Zrenjanina

Podeli:

U sali Gradskog veća Grada Zrenjanina načelnica Srednjobanatskog  upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas 10. redovnu sednicu Saveta Upravnog okruga u proširenom sastavu.
Na osnovu najnovijih podataka Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin ocenjeno je da je trenutna epidemiološka situacija u Okrugu pod kontrolom i stabilna. Konkretno, ukupan broj obolelih u Okrugu od početka epidemije je 401 osoba. Trenutno ima 32 aktivna slučaja, od čega je 6 osoba hospitalizovano, a 26 se nalazi u kućnoj izolaciji. Obezbeđena su nova mesta za 60 pacijenata kako bi mogli da prime kiseonik. 

Sanitarna inspekcija i dalje sprovodi redovne i pojačane kontrole primene protivepidemioloških mera u objektima pod sanitarnim nadzorom i u koordinaciji sa policijskim službama i komunalnom inspekcijom. Krizni štabovi lokalnih samouprava nastavljaju da svoje naredbe i mere usklađuju sa propisanim i preporučenim merama republičkog Kriznog štaba, što podrazumeva obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom preostoru, poštovanje fizičke distance kao i ograničeno okupljanje do 30 osoba u zatvorenom prostoru.

I dalje je zabranjeno održavanje svadbi i drugih porodičnih skupova i slavlja a lokalne samouprave treba svojim delovanjem da doprinesu da trenutno povoljna epidemiološka situacija i dalje potraje i da svi građani održe visok nivo odgovornosti i disciplinovanog ponašanja, koje je do sada davalo dobre rezultate, poruka je učesnika ove sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga