Usvojene nove mere

Podeli:

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom kovid 19. Primena svih mera počinje od utorka, 24. novembra.

Nove protivepidemijske mere su:

– Skraćenje radnog vremena do 18:00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

 Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

 Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 kvadratna metra po osobi).

 Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

 Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

– Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Vlada navodi da su mere oročene na period od 10 dana i da će biti iznova razmotrene u skaldu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

„Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima. Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja“, navodi se u saopštenju.

 

 

Izvor:rts.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga