Uspešna godina za odbojkaški klub Proleter

Podeli:

Za takmičare i trenere Odbojkaškog kluba Proleter iz Zrenjanina ova godina, bez obzira na sve okolnosti, bila je veoma uspešna. Rezultate u protekloj godini sumirao je trener Predrag Tanacković.

Pretpionirska selekcija dečaka i devojčica ostvarila je veliki uspeh tokom 2023. godine. Naši najmlađi odbojkaši u obe selekcije bili su prvaci  Vojvodine, a na državnom dečaci su osvojili treće mesto. Od pojedinačnih nagrada na prvenstvu Vojvodine za najbolje igrače (MVP) proglašeni su Nikola Funduk i Dunja Nešić, najbolji libero bio je Uroš Zarin, a najbolji primač kod devojčica bila je Tamara Vukov. Na državnom pretpionirskom prvenstvu Kosta Tančić je proglašen je za najboljeg primača, a Nikola Funduk smečera.

U okviru prvenstva Vojvodine na kraju prvog dela sezone pioniri su zauzeli prvo mesto na tabeli, pionirke drugo, kao i pretpionirke. U julu mesecu, u Banji Ždrelo, na Sportskim igrama mladihu u MIS odbojci na državnom finalu, pioniri su bili vicešampioni, a na XIV medjunarodnom Novogodišnjem festivalu odbojke u Novom Sadu koji koji je održan od 22-24.12.2023.godine, dečaci su zauzeli treće mesto, a pionirke četvrto što je zaista njihov veliki uspeh i uspeh našeg kluba. Kadeti su u decembru mesecu osvojili turnir u Somboru, a Aleksej Jelisić proglašen je za MVP turnira.


Mladi odbojkaši i odbojkašice Proletera bili su uspešni na turniru u Futogu gde je učešće  bilo uzelo više od 1.000 mladih odbojkaša i odbojkašica iz Srbije na humanitarnom turniru „Trofej SK Volley“ koji je bio organizovan u saradnji sa organizacijom „Prvi korak“ za Lenku Lazarević. U grupi dečaka rođenih 2010. godine i mlađi odbojkaši OK Proleter osvojili su zlato, dok su odbojkašice rođene 2009. godine i mlađe bile trećeplasirane, a  naš odbojkaš, Kosta Tančić  je zasluženo poneo epitet najboljeg pojedinca – MVP turnira

Ovo je kruna jednog dugačkog puta, na kom je bilo mnogo rada, emocija, strpljenja. Titula je dokaz da Zrenjanin ima veliki potencijal u odbojci, mnogo talentovane dece i nadamo se da će doći do veće popularizacije ovog prelepog sporta, a prilog tome govori i podatak da su naša dva pionira, Nikola Funduk i Pavle Stankov bili  pozvani od strane -Odbojkaškog saveza Srbije , na kontrolne pripreme za mušku pionirsku reprezentaciju.Naša deca odbojku vole, vide sebe u tom sportu i u budućnosti i nije im problem da pored redovnih školskih obaveza redovno treniraju.

„Prema bilansu uspešnosti, naši seniori su zauzeli na kraju polusezone deveto mesto, u okviru Druge republičke lige. Moramo da kažemo da je jedan deo dobrih igrača otišao iz kluba, ne zato što nisu hteli da treniraju i igraju, nego su zbog studiranja otišli iz našeg grada i život ih je naravno odveo u drugom pravcu zbog toga“ – rekao je trener Predrag Tanacković.

Seniorke se takmiče u Prvoj vojvođanskoj ligi, grupa Jug i na kraju ove polusezone zauzele su peto mesto na tabeli što je dobar plasman, a kadeti su bili drugi na Vojvođanskom.

Uskoro nam kreće nova takmičarska sezona gde nam predstoji dosta izazova, kao i pretpionirsko prvenstvo Vojvodine za dečake.

Do tada mi nastavljamo intezivno sa radom i treninzima. Imali smo vrlo kratku pauzu tokom praznika. Pioniri kreću sa treninzima danas, pionirke sutra, a starije selekcije i pretpionirke od 8.januara.
Nadamo se da će nam ova godina biti bolja, lepša i još uspešnija.
Na kraju bi napomenuli, da klub, takođe, organizuje letnje kampove i pripreme, gde se, u trajanju od 7 -10 dana, osim treninga u zatvorenom i na otvorenom prostoru, razvijanju motoričkih i psiholoških sposobnosti, posvećuje pažnja i druženju, igri i zabavi, dodao je na kraju razgovora Predrag Tanacković.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga