Uskoro obnova fasade Srpske zadružne banke

Podeli:

Da li ste znali da uskoro kreću i radovi na obnovi fasade zgrade nekadašnje palate Srpske zadružne banke, vrednog primerka graditeljske baštine grada Zrenjanina, koja će nakon završenih kompletnih radova upotpuniti autentičnu arhitektonsku sliku centra grada?

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja i Grada Zrenjanina nedavno je rekonstruisan i adaptiran krov, a vrednost ove investicije je 20, 5 miliona dinara. Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin dobio je sredstva od Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije u iznosu od 9 miliona dinara, a Grad je obezbedio dodatna sredstva u iznosu od 11,5 miliona dinara.

Ova gradska lepotica je delo čuvenog arhitekte, Dragiše Brašovana, po projektu rekonstrukcije koji je izvršen 1920. godine i predstavlja spomenik kulture u okviru prostorno kulturne – istorijske celine “Staro jezgro Zrenjanina” od velikog značaja za Grad Zrenjanin, ali i Republiku Srbiju, upravo zbog toga, se vrlo posvećeno i profesionalno pristupa njenoj rekonstrukciji.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga