Uručena priznanja pravim herojima Srbije!

Podeli:

U Beogradu u Svečanom holu Radio televizije Srbije, uručena su priznanja pobednicima prvog po redu konkursa „Youth Heroes“, koji je realizovala Exit fondacija u saradnji sa Naftnom industrijom Srbije, a uz podršku Radio televizije Srbije, kompanije Ringier Axel Springer, kao i NLP Instituta Beograd.

Mladi heroji

Cilj konkursa bio je da se mladi heroji u Srbiji izvuku iz anonimnosti, predstave javnosti i promovišu kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za cele generacije. Odabrano je osamnaest mladih heroja iz ukupno pet oblasti: obrazovanja/nauke, preduzetništva, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti i kreativnih industrija i svi oni su sinoć kući poneli priznanje za svoj izuzetan doprinos društvu, nagradne kurseve za lični razvoj NLP instituta, ulaznice za Exit avanturu, dok su prvaci u svojim oblastima dobili i novčanu nagradu u iznosu od 50.000 dinara.

Youth Heroes – video

Predsednik upravnog odbora EXIT fondacije, Nemanja Milenković, ovom prilikom je izjavio: “Mladima je nasuprot lažnih idola potrebno ponuditi prave uzore, i upravo zato je EXIT Fondacija pokrenula priznanje za mlade heroje. Ovim projektom želimo da uputimo jasnu poruku i mladima, ali i celom društvu, da moramo da se ujedinimo. Ovo je izvanredna prilika da pokažemo da nada postoji, da nije utopija, ovi mladi ljudi su fantastični i oni su svi naši super-heroji!”

Panel mladi heroji

“U okviru svoje društveno-odgovorne delatnosti, NIS je posebno posvećen mladim ljudima, njihovom obrazovanju i usavršavanju. Rezultat takvog strateškog opredeljenja kompanije su upravo projekti poput Youth Heroes, koji imaju za cilj da promovišu heroje Srbije i to je samo deo svih naših napora koje preduzimamo u podršci mladoj generaciji u našoj zemlji. Mi u NIS-u smo svesni da podrškom ovim talentovanim ljudima na najbolji način ulažemo u bolje sutra zajednice u kojoj poslujemo, zbog čega se udružujemo sa partnerima koji imaju istu viziju“, istakla je Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije u NIS-u.

Snežana Lakićević, Menadžerka za saradnju kompanije NIS sa univerzitetima, obrazovnim i naučnim institucijama, uručila je nagrade u oblasti obrazovanja i nauke srednjoškolcima: mladom pronalazačuStefanu Velji, Jovani Kondić, vlasnici Zlatne Tesline medalje i Zlatne Arhimed medalje za inovacije i matematičaru Aleksi Konstantinovu; kao i studentima: mladom robotičaru Kosti Jovanoviću, doktoru medicine Jasminu Nurković i robotičaru Nikoli Tepavcu.

Iz oblasti preduzetništva, nagrade je dodelila Slavica Squire, vlasnica i direktorka NLP Instituta Beograd i to kandidatima: Lazaru Eriću, osnivaču Udruženja građana za pomoć beskućnicima, „we.care”, jednom od najmlađih tehnoloških preduzetnika u Srbiji, Ivanu Petroviću, kao i osnivaču Arbo projekta, Ivanu Brkljaču.

Izvršni direktor Exit fondacije, Ivan Petrović, proglasio je pobednike u oblasti društvenog aktivizma:Mirko Kaldaraš, aktivista na projektima podrške romskim studentima u obrazovanju, Aleksa Živković, predsednik Upravnog odbora Udruženja građana Leka, kao i Arsen Arsenović, prvi parakajakaš u Srbiji.

Najistaknutije u oblasti kulture i umetnosti proglasila je Duška Vučinić, Šefica službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a: Gala Čaki, višestruko nagrađivana slikarka, Jovana Bobić, osnivač festivala umetnosti “Š.U.N.D. – Šta Umetnost Nudi Društvu” i Tijana Kozarčić, mlada i uspešna harfistkinja.

Konačno, priznanja u oblasti Kreativne industrije uručila je Jelena Otašević, menadžerka korporativnih komunikacija Ringier Axel Springer Media, a mladim u herojima u ovom domenu proglašeni su: Milan Inić,  kreator YouTube kanala „Yasserstain“, Rade Joksimović, mladi preduzetnik i Tamara Jakovljević,autorka dokumentarnog serijala “Moj heroj”, uz pomoć kojeg je ekranizovano više od 45 herojskih priča o različitim vrlinama.

Specijalno priznanje “Youth Heroes” Predsednik upravnog odbora EXIT fondacije, Nemanja Milenković, dodelio je studentu Jovanu Simiću, inicijatoru humanitarne utakmice Asovi za decu i organizatoruSportskog bazara.

Mlade heroje odabrali su članovi žirija: Nenad Borovčanin, Državni sekretar za omladinu, Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, Snežana Lakićević, Menadžerka za saradnju sa Univerzitetima, Naftne Industrije Srbije, Irena Petrović, Zamenik Marketing direktora, Ringier Axel Springer Media AG i Ivan Petrović, Izvršni direktor Exit fondacije, dok je peti član žirija biran po oblastima respektivno, te su deo žirija bili i Miša Lukić, Predsednik UO Publicis Group, Tijana Pavkovljević Bugarski, Direktorka Galerije Matice srpske, dr Igor Stamenković, Univerzitet u Novom Sadu, Zoja Kukić, urednica portala startit.rs i menadžerka SEE ICT, Nemanja Milenković, projektni vođa kanidadture Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope 2018 i Kulturnu prestonicu Evrope 2021.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga