UPRKOS ZAVEJANIM ULICAMA DECA ŠIROM SRBIJE DOČEKALA IDEA KARAVAN RADOSTI

Podeli:

Zavejane ulice u nedelju bile su izazov za veliki IDEA karavan, koji je uprkos tome stigao na adrese više od 40 ustanova u kojima borave mališani bez roditeljskog staranja i oni u dečijim bolnicama širom Srbije. Njegova misija se nastavlja i tokom narednih dana, dok ne stigne do svih 5.000 mališana, jer će ove godine posetiti više od 50 ustanova. Ova novogodišnja bajka koja traje četiri godine i u kojoj učestvuje više od 2.000 zaposlenih ovog trgovinskog lanca, sada je deo brojnih gradova, među kojima su Novi Sad, Kruševac, Kragujevac, Sombor, Užice, Banja Koviljača, Bela Crkva, Niš, Negotin, Sremska Kamenica, Subotica, Smederevo, Aleksinac, Sremčica, Petrovac na Mlavi, Knjaževac, Vranje, Kraljevo, Umka, Pančevo, Obrenovac, Leskovac, Kula i Beograd.

Novogodišnji karavan predstavlja neverovatan izvor radosti i zadovoljstva za zaposlene ovog trgovinskog lanca, jer su oni lično učestvovali u pakovanju, pisanju prazničnih poruka, ali i u podeli paketića, što ovoj akciji daje posebnu draž. Mališanima je, pored poklona, priređeno i druženje sa Deda Mrazom, uz novogodišnje predstave, kako bi praznična atmosfera bila potpuna. Radost koja se mogla videti na licu svakog deteta možda i najbolje opisuje koliko im je ovakva pažnja važna.

Ni prolaznici nisu ostali bez paketića, jer se radost širila i ulicama kojima je prolazio Karavan, koji je delio paketiće na putu ka ustanovama. Među njima je bilo i više od 400 mališana na Trgu slobode u Novom Sadu, koji su gledali novogodišnju predstavu, slikali se sa Vilenjacima i dobili svoj novogodišnji poklon, a više od 100 mališana u Beogradu je imalo prilike da im Deda Mraz lično uruči novogodišnji paketić.

Sva deca zaslužuju pažnju, naročito u ovom periodu godine kada radosti ima na pretek. Zbog toga zaposleni u ovom trgovinskom lancu već četiri godine decembar čuvaju za mališane kojima stvaraju posebno praznično iskustvo. Lepo je da jedni druge obradujemo poklonima, ali je mnogo važnije da onima koji su nam dragi, pre svega deci koja su najvažniji deo društva, poželimo ljubav, sreću i zdravlje.

Zato, volimo praznike i volimo jedni druge.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga