UPOZORAVAMO! Primamljiv i sumnjiv oglas za rad u Slovačkoj u kompaniji Samsung i Peugeot

Podeli:

Primamljivi oglasi za nezaposlena lica nude i mnogobrojne opasnosti. Prenosimo vam u celosti jedan koji se pojavio pre par sati:  „Potrebni radnici oba pola za rad u kompaniji Samsung i Peugeot.  Satnica iznosi 2.5e do 2.9e, dok je smeštaj obezbeđen. Potpisivanje ugovora direktno sa kompanijom. Mogućnost ostajanja od najmanje 2 meseca do godinu dana! Cena odlaska 110e. Prijave za novu grupu će se primati do 20.5 2016. Polazak je planiran od 21. do 22. maja 2016. godine. Kontakt: 061/6514*** i 065/2616***. Plata oko 700e“.

Slovačka

U razgovoru sa osobom, koja se javila na ostavljene brojeve telefona u online oglasu, dobijamo sledeće informacije.

„Dovoljno je da nezaposleno lice ima završenu osnovnu školu. Poslovi koji se rade su izuzetno laki, od povezivanja delova televizora, lepljenja nalepnica, guranja kolica u magacin…“, nerazgovetno objašnjava osoba koja je postavila oglas.

On priča toliko brzo, da retko ko može da ga razume i shvati šta je potrebno. Ono što nam je skrenulo pažnju su bitne stvari. Ne postoji agencija koja posreduje u zapošljavanju! Čovek traži da mu se uplati 110 evra za put, a on kao dokaz dostavlja kopiju lične karte, kako bi osobe znale kome su uplatile?! Druga opcija je da se ide u Smederevo ili Kragujevac, kako bi se lično popričalo sa osobom koja šalje radnike u Slovačku, ali ne želi da kaže adresu gde treba da se ide, jer će navodno sačekati na stanici ljude.

Ne spominje se ništa od potrebne dokumentacije, već se sve svodi na lične odnose sa šefom u kompaniji Samsung. Nephodni su hitno radnici, a polazak je već sad za vikend. Napominjemo, OGLAS je objavljen pre sedam sati od pisanja ovog teksta. Osoba koja obezbeđuje radna mesta se navodno bavi ovim poslom godinu dana, dok garancije ne postoje.  Apelujemo na ljude da dobro provere informacije i da ne polaze na brzinu nigde. Više informacija objavljujemo nakon što dobijemo odgovore iz policije i ambasade Slovačke.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga