Upoznajte predavače iz Kliker IT Centra

Podeli:

Kliker IT centar Zrenjanin otvara vrata novom, trećem po redu upisnom roku u prolećni semestar za decu od 6 – 16 godina. Prijave za besplatan probni čas su u toku i svi zainteresovani svoje klince mogu prijaviti na linku https://bit.ly/klikerzr_radionice ili pozivom na 061/175-27-12 i 061/175-27-13. Promo čas će se održati u dva termina, 10.februara i 11. februara.

O ovom centru i kursevima se zna prilično mnogo, ali o predavačima nije bilo toliko reči, bar ne do sada. Iz Klikera ističu da im je važno sa kim provode vreme, pa shodno tome smatraju da je i njihovim đacima i roditeljima važno ko sa njima provodi to isto vreme. Kliker tim čine mladi, entuzijastični predavači koji osim ozbiljnog znanja, garantuju i dobru zabavu na časovima. Kliker ne bi bio to što jeste bez sledećih ljudi:

Mladena Roljić, poznatija kao Agent 007 – predavač (Scratch i AppInventor)

Mladena je završila Prirodno-matematički fakulet, Univerziteta u Novom Sadu, 2014. godine. Pored afiniteta za prirodne nauke, razvila je interesovanje za nove tehnologije i znanja iz oblasti digitalnog marketinga, web dizajna i programiranja. Smatra da su osnove poznavanja ovih oblasti, čvrst temelj dobrog poslovanja i osnova digitalne pismenosti savremenog, poslovnog i uspešnog čoveka XXI veka.

Mladena je aktivni sportista, aktivista i naš „dežurni“ borac za ekologiju. U privatno vreme voli da čita, istražuje nove marketinške alatke i provodi vreme sa prijateljima. U Klikeru nas uglavnom ona obaveštava kada nešto ne radi ili se pokvari.

Šta Mladena kaže o Kliker kursevima: „Smatram da su odlična osnova za učenje algoritamske sintakse i kod dece podstiču analitičko razmišljanje. Svaki čas mi je pravo uživanje i mnogo sam ponosna na sve moje đake koji bez ikakvih poteškoća prave sve što zamislimo i uživaju u „bildovanju IQ-a“, kako oni kažu“.

Marko Boljac, poznatiji kao Zoka, koktel majstor – predavač (Scratch i AppInventor)

Marko je završio Tehnički fakultet Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, smer dipl.inž.Informatike. Ima dugogodišnje iskustvo u oblasti informatike, interneta, računara, računarskih i društvenih mreža, kao i odlično poznavanje kompijuterskih softvera, hardvera i informacionih tehnologija.

Više od 20 godina se bavi košarkom, kao igrač i trener. Veliki je fan svih digitalnih inovacija i digitalnog sveta uopšte. U Klikeru ga najčešće pitamo da nam dohvati nešto sa najviše police.

Šta Marko kaže o Kliker kursevima: „Kliker kursevi su odličan način da deca udju u svet programiranja i zakorače u svoji budućnost. Pored upoznavanja sa informacionim jezicima i tehnologijama, deca uče kako da logički rešavaju odredjene prepreke i probleme na različite načine, što će im biti od velikog značaja u daljem školovanju“.

Svetlana Bogaroški, poznatija kao „kuma“ Ceca – predavač (Početno programiranje)

Svetlana je diplomirani profesor informatike.

Karijeru je počela u IT službi Skupštine Vojvodine, odakle prelazi u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad, na poziciju rukovodioca Sektora tehničke podrške.

Kroz aktivno učenje, istraživanje i angažovanje u relevantnim oblastima, nastoji održati korak s najnovijim trendovima i inovacijama u oblasti IT-a.

U slobodno vreme uživa u čitanju, šetnjama u prirodi i provođenju vremena s porodicom.

Šta Svetlana kaže o Kliker kursevima: „Kliker timu se pridružujem jer verujem da je rano učenje programiranja deci ključno za njihov uspeh u digitalnom svetu. Želim im omogućiti da razvijaju kreativnost, logičko razmišljanje i rešavanje problema, pružajući im alate koji će im biti od koristi u budućnosti. Programiranje je danas način razmišljanja i želim im pomoći da grade osnovu za uspeh u sve više digitalizovanom svetu. Ova vrsta učenja podstiče samopouzdanje, timski rad i razvija radoznalost, čineći decu spremnom za izazove budućnosti i nadam se da ću svojim znanjem uspeti da ih podstaknem na to“.

Sofija Rajić, poznatija kao Sofidžonka – asistent u nastavi (Scratch i 3D štampa i modelovanje)

Maturant Zrenjaninske gimnazije. Vrlo aktivna van posla i škole. Bavi se folklorom već 11 godina i nije samo igrač, već i umetnički rukovodilac i pomoćni koreograf. Takođe, mnogo voli da putuje, gleda serije i filmove, da se druži sa prijateljima i da uživa u različitim vrstama umetnosti. Želela bi da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smer Grafičko inženjerstvo i dizajn. Poseduje više sertifikata iz jezika, kao na primer, C1 iz engleskog jezika i B2 iz nemačkog jezika. Najmlađa je u timu, pa logično da je svima desna ruka za kuvanje kafe.

Šta Sofija kaže o Kliker kursevima: „Drago mi je što sam predavač u Klikeru i mnogo uživam u svakom času. Smatram da je odlično što deca danas imaju priliku da nauče i steknu veštine koje su u trendu i koje ih pripremaju za buduća zanimanja, naročito ukoliko imamo u vidu da je razvoj digitalnih tehnologija u velikoj ekspanziji“.

Aleksandar Grubački, poznatiji kao „momak za sve“ – predavač (Scratch i AppInventor)

Aleksandar radi kao konsultant za poslovnu inteligenciju i sarađuje sa klijentima iz celog sveta. Svakodnevno se bavi analizom podataka i implementacijom različitih softverskih alata koji pomažu kompanijama da ostvare svoje poslovne ciljeve.

U slobodno vreme povremeno vozi trke (ali na telefonu) i isprobava nove tehnologije i programe (kao da mu je to hobi). Uči italijanski (ili bar pokušava svakodnevno) i uživa da čita knjige.

Kada je započeo da predaje, shvatio je koliko uživa u transferu znanja i radu sa decom. Aleksandra u Klikeru uglavnom zovu kad nešto ne radi.

Šta Aleksandar kaže o Kliker kursevima:“ Mislim da u Klikeru deca mogu na zabavan način, osim programiranja, da nauče i kako da se snađu u bilo kom programu ili platformi koju budu koristili u budućnosti. Broj novih programa svakodnevno raste, a koraci ili algoritmi koji se koriste u rešavanju nekog problema su uglavnom slični ili isti. „

Ranka Pepić, poznatija kao Jaranka bosanka – predavač (Scratch, Robotika i 3D štampa i modelovanje)

Ranka ima iskustvo u radu u edukaciji sa stotinama dece i odraslih, korporativnim klijentima, diplomcima i studentima širom sveta koje je dugo više od 17 godina. Završila je engleski jezik na Filozofskom fakultetu Istočno Sarajevo, kao i smer Ekonomija, komunikacije i upravljenje ljudskim resursima na Beogradskom univerzitetu. Prevodi tekstove za stručnu javnost iz oblasti farmacije, inženjerstva, ekonomije, informatike i prava.

Aktivno uči italijanski jezik.

Ranka je veliki zaljubljenik u edukaciju i transfer znanja. Voli da čita, putuje i istražuje različite kulture. Bivši je reprezentativac u Tae kwon do-u pa je u Klikeru uglavnom„ zadužena“ za disciplinu.

Šta Ranka kaže o Kliker kursevima: „ Smatram da na sjajan način deci pomažu da nauče kako da uče. Ovakva vrsta usvajanja gradiva kod dece razvija funkcionalno znanje i praktičan pristup rešavanju problema. Posebno mi se dopada činjenica da se deca kroz algoritamsko razmišljanje oslobađaju straha od greške“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga