Uhapšeno 45 osoba u više odvojenih akcija, hapšenje i u Zrenjaninu (FOTO)

Podeli:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Na teritoriji Kragujevca otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je na teritoriji Beograda otkrivena laboratorija za proizvodnju ulja kanabisa. Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra. Oduzeto je i 2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije. Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su R.Š. (1973), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je od osumnjičenog oduzela više od kilogram marihuane, manju količinu hašiša, 11 stabljika indijske konoplje, 26 komada semena indijske konoplje, dve drobilice, i vagicu za precizno merenje.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga