Uhapšeni u Beogradu poznati Zrenjaninci koji su učestvovali u protestu (FOTO)

Podeli:

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je više policijskih službenika povređeno tokom jučerašnjeg i današnjeg protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu.

„U prethodna dva dana nasilni demonstranti su beskrupulozno napadali policijske službenike čiji je posao da svim građanima obezbede sigurnost na ulici, na poslu i bilo gde drugde“, naveo je direktor policije u pisanoj izjavi.

Rebić je naveo da demonstranti nisu „birali sredstva, kamenicama i flašama su gađali policijske službenike, a jedan deo demonstranata je fizički nasrnuo na policajce u pokušaju da probije kordon“.

Policija je identifikovala i privela više osoba zbog sumnje da su izvršile više različitih krivičnih dela i prekršaja tokom sinoćnjeg „nasilnog upada pristalica opozicionog Saveza za Srbiju u zgradu Radio-televizije Srbije i tokom današnjeg skupa ispred zgrade Predsedništva Srbije“, saopštio je MUP.

Zbog sumnje da su sinoć uneli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući privedeni su M.Č. (42) i M.P. (43).

Kako RTV Santos saznaje u pitanju su Miljan Čičić i Milan Pernat. Oni su osnivači Pokreta ujedinjenih fantoma.

Urednik portala ”Zrenjanin danas” Aleksandar Jankov bio je u njihovom društvu u trenutku hapšenja. Tom prilikom zadržan je od strane policije i ubrzo pušten.

Jankov je rekao da su Čičić i Pernat uhapšeni čim su se izdvojili iz grupe okupljenih nezadovoljnih građana u kafiću. Tom prilikom 15 pripadnika policije u civilu ih je okružilo, nakon čega su ih odvezli u policijsku stanicu.

Fejsbuk: Pokret ujedinjenih fantoma

„Dosta grubo su nam saopštili da ili ćemo milom da idemo ili će da nas zavežu i odvuku. Uzeli su nam dokumenta, ja sam im dao novinarsku legitimaciju, ali njih to nije zanimalo. Ništa nismo znali prvih 15 minuta šta se dešava. Nisu mi dali da koristim telefon, nisu mi dali da ustanem, ništa dok se ne vidi šta će biti sa mnom“, rekao je Jankov.

On im je objasnio da je novinar, da izveštava i da nema veze Čičićem i Pernatom i sa tim što oni rade. Nakon 40 minuta vratili su mu dokumenta i otišli iz kafića u kom su ih opkolili.

Ispred policijske stanice u kojoj su privedene osobe danas, zabeleženi su i manji incidenti, guranje sa policijom, a letele su i flaše.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga