Siniša je devojčicu presreo, odvukao na nepristupačno mesto i obljubio.

Siniša K. je, baš kao što je to činio i sa svojim žrtvama u Nemačkoj, maloletnicu presreo na uglu ulica Obala Pionira i Skerlićeve u Zrenjaninu, upitavši je koliko ima sati. Nakon što je dobio odgovor, nastavio je da se kreće ulicom, a posle pet, šest minuta, potpuno iznenada, vratio se i nasrnuo na nesrećnu maloletnicu s leđa.

Za krivično delo silovanje Viši sud u Zrenjaninu ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet godina. Ta kazna spojena mu je sa četvoromesečnom kaznom zatvora na koju je prethodno osuđen pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu.

Uprkos godinama provedenim u zatvoru, Siniša je svoja zlodela nastavljao i nakon što je iz njega izašao i otputovao u Nemačku. Žrtve je pronalazio na gotovo isti način, samo na frekventnim lokacijama, započinjao bi sa njima neobavezan razgovor, a potom ih odvlačio do nepristupačnih mesta i zatim na njih nasrtao uz pretnju oružjem.

Nedeljama je nemačka policija dobijala prijave da Berlinom slobodno šeta silovatelj, a na osnovu poslednje koja je do detalja opisala njegov izgled, ubrzo je i uhvaćen. Da je reč o izuzetno opasnoj osobi možda najbolje oslikava podatak da je za njim tragalo više od 80 policajaca uz pomoć helikoptera, bespilotnih letelica, pasa tragača… Pronašli su najpre njegov telefon i bicikl, a ubrzo i njega. Videvši policiju Siniša je pokušao da pobegne, čak je i pružio otpor, ali je ubrzo pritvoren.